fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

HRABRA EPSKA PRIČA: Serija „Podmornica“ o Drugom svetskom ratu vredna 32,8 miliona dolara

Toni Seint, scenarista serije „Podmornica“. Snimana u Minhenu, La Rošelu, Pragu i na Malti, ova autentična osmodelna serija pripoveda o izborima i preživljavanju, istražujući životne nevolje.

Toni Seint

NEĆETE zažaliti ukoliko zaronite sa posadom dugo iščekivane serije „Podmornica“, za šta će vam se prva prilika ukazati već večeras, od 21.00, na kanalu Epik drama.

Ovo ostvarenje vredno 32,8 miliona dolara, pratićemo ponedeljkom u pomenutom terminu, sa po dve jednočasovne epizode zaredom. Snimana u Minhenu, La Rošelu, Pragu i na Malti, ova autentična osmodelna serija pripoveda o izborima i preživljavanju, istražujući životne nevolje nastale u periodu Drugog svetskog rata, i surovu realnost života tokom tog besmislenog sukoba.

Glumačku ekipu čine: Viki Krips („Fantomska nit“), Lizi Kaplan („Doktori za seks“), Tom Vlašiha (Igra prestola), Vinsent Kartheizer („Momci s Medisona“), Džejms Darsi („Agent Karter“), Tijeri Fremont i Rik Okon, te ćemo u seriji čuti razgovore na više jezika.

Ukoliko njen originalni naslov, Das Boot, vezujete za poznati avanturistički film Volfganga Petersena, niste pogrešili, jer se serija nastavlja tamo gde je slavni reditelj stao, donoseći nam širu priču koja uključuje novu podmornicu, novu posadu i novi zadatak. Radnju ćemo pratiti kroz dve uzbudljive priče koje se, istovremeno, odvijaju na kopnu i na moru.

Ovom prilikom pružamo vam ekskluzivno zadovoljstvo da, već na samom početku emitovanja serije, čujete šta je o ovom delu rekao njen scenarista, Toni Seint, sa kojim smo nedavno razgovarali, kao jedini predstavnici medija iz Srbije, nakon pretpremijernog prikazivanja prve dve epizode, u Talinu.

* Zbog čega mislite da je bilo vredno uložiti 32,8 miliona dolara u seriju, šta je to što je toliko preporučuje?

– Mislim da će publika moći da vidi ambicioznu, hrabru, epsku ali i komplikovanu priču iz Drugog svetskog rata, koju neće očekivati kada počnu da gledaju seriju. To bi bila moja jednostavna preporuka.

NIJE REČ SAMO O POLITICI
Koji odnos između likova je bio najzahtevniji za građenje i zašto? – Najzahtevniji je bio odnos između kapetana i njegovog prvog oficira, koji je važan iz ugla nemačke psihologije vođenja rata i održanja priče. Ali, ako me pitate na čemu sam morao mnogo da radim, ne samo ja nego i ostali, to je na pravljenju priče koja nije nacisti protiv nenacista, već da odemo dublje u temu. Sagu o dva lika sa potpuno različitim poreklom, životnim okolnostima, različitim umnim sklopovima, da pokažemo da nije reč samo o politici, da sve svedemo na jedan lični nivo. To je istovremeno bio najveći, ali i najinteresantniji izazov.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: