fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Hitler: Hrvatska da istrebi Srbe

Hitlerovi nacisti na Cetinju pili pivo i jeli njegušku pršutu
Hitlerovi nacisti na Cetinju pili pivo i jeli njegušku pršutu

Dnevni list „Politika“ iz Beograda je 8. marta 2018,  objavila na strani četiri izjavu američkog istoričara, poreklom iz Mađarske, dr Andraša Deaka, koji je decenijama izučavao stvaranje i suštinu fašističke Nezavisne Države Hrvatske u Drugom svetskom ratu (1941-1945).

Njegov zaključak je – glavni cilj Nezavisne Države Hrvatske je bio da biološki istrebi pravoslavne Srbe, a deo da prevede iz pravoslavne u katoličku veru i da ih prisili na pripadnost hrvatskoj naciji. Drugi zaključak je, ističe američki naučnik dr Andraš Deak, istina o ponašanju Vatikana, vrhunske ustanove Rimokatoličke crkve. Vatikan je, navodi čestiti američki istoričar, pomogao stvaranju fašističke hrvatske države, koja je imala zadatak, da pored Jevreja i Roma, potpuno biološki istrebi pravoslavne Srbe. Tvrdi, da u Hrvatskoj glavne žrtve nisu bile Romi i Jevreji, nego pravoslavni Srbi. Ovako objašnjava taj hrvatski državni cilj:
„… To su bili Srbi, tako su naglašavali fašistički lideri Hrvatske. Zato Srbi i drugi pravoslavci čine najveći broj žrtava u hrvatskom logoru smrti ‘Jasenovac’ i na drugim stratištima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Naravno, to nije zaustavljalo ubice u ‘Jasenovcu’ da masakriraju Jevreje i Rome, takođe“.

Dr Deak navodi, da je Srbe u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj bilo obavezno prisilno prebaciti u katoličku veru, ili usmrtiti. On to obrazlaže:

„To je jedan jedinstveni događaj u Drugom svetskom ratu – u Hrvatskoj civili i vojnici, katolički laici i katolički sveštenici su bili uključeni u progon, premlaćivanje, pljačku, prisilno pokrštavanje i ubijanje stotina hiljada nekatoličkih hrišćana – Srba“.

Američki naučnik je rekao, da je potpuni mit to što se u Hrvatskoj govori, da su Hrvati očekivali stvaranje svoje države punih hiljadu godina, kako je to izjavio i hrvatski predsednik Franjo Tuđman 1990. godine. Ovako to objašnjava dr Andraš Deak:

„Totalni je mit, da su Hrvati sanjali o nezavisnoj državi hiljadu godina, kao i ono što je rekao prvi hrvatski predsednik, Franjo Tuđman, o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, kao ‘izrazu istorijskih težnji hrvatskog naroda’“.

Poštovana gospodo,
Ova istina o suštini hrvatske države je vidljiva i u današnjem odnosu hrvatskih državnika prema pravoslavnim Srbima, koje su oni, od 1990. do 1995, prognali u broju od 800.000, okupirali srpsku državu – Republiku Srpsku Krajinu (Zonu pod zaštitom UN) i oduzeli prognanim Srbima svu pokretnu i nepokretnu imovinu, lišila ih najosnovnijih ljudskih prava i zabranila im povratak u sopstvene kuće i stanove.

Ovo su očigledni znaci, da Hrvatska podržava hrvatski zločin genocida nad Srbima i u Drugom svetskom ratu – što je po odredbama međunarodnog prava saradnja /a time i krivica/ u zločinima genocida. I pored naloga, da se zločini genocida iz Drugog svetskog rata ne smeju podržavati, Hrvatsku niko ne zove na odgovornost za učinjeni zločin genocida nad Srbima od 1990. do 1995, pri čemu bi ona bila obavezna da ukloni posledice tog zločina genocida – da okonča okupaciju Republike Srpske Krajine (Zone pod zaštitom UN), vrati oduzetu imovinu Srbima i da im omogući sva ljudska prava, kakva uživaju i drugi narodi na Planeti.

Poštovana gospodo,
Ono čime se pomaže Hrvatskoj da ne bude optužena za zločin genocida nad Srbima je i u činjenici da se istina o hrvatskoj državi ne izučava i ne unosi u školske i univerzitetske udžbenike – za što snose odgovornost i ustanove Ujedinjenih nacija i Evropske unije. Bilo bi dovoljno, da članicama UN upute predlog, da se sadržaj američkog naučnika, dr Andraša Deaka, o hrvatskoj državi unese u knjige društvenih nauka i u udžbenike škola i univerziteta. Time bi se i otkrilo – otkud program za istrebljenje pravoslavnih Srba!

S poštovanjem,
Milorad Buha, predsednik Vlade

Izvor: Vaseljenska TV

Vezane vijesti:

Milorad Buha: Srbi i Hrvati – buduća ravnopravnost

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: