fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

HITAN SASTANAK SA ODGOVORNIM ZA PROCES TRAŽENjA NESTALIH

Mirko_Vranic.jpg
Mirko Vranić

Članovi Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo pozvali su na hitan sastanak predstavnike iz Republike Srpske koji se bave procesom traženja nestalih, jer su nezadovoljni najavom da bi trebalo da dođe do ponovnog popisivanja posmrtnih ostataka u spomen-kosturnici u Miljevićima.

Predsjednik Regionalne koordinacije Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo Mirko Vranić izjavio je Srni da bi
sastanak trebalo da bude održan u utorak, 21. jula, u Istočnom Sarajevu.

„Porodice koje traže svoje najmilije ne daju da se ponovo vrši antropološka obrada tijela u spomen-kosturnici u Lukavici. Porodice su nezadovoljne činjenicom da bi se time vršio prenos nadležnosti na nivou BiH po tom pitanju“, rekao je Vranić.

On je pojasnio da porodice koje traže svoje najmilije ne žele dozvoliti antropološku obradu dok ne bude uspostavljena centralna evidencija nestalih lica u BiH koja je trebalo biti uspostavljena prije pet godina.

Na sastanak koji bi trebalo da bude održan u spomen-kosturnici u Miljevićima pozvani su predstavnici Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović, Veljko Lazić, Mirko Grabovac, te član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Milutin Mišić.

Pozvani su i predstavnici Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić, Goran Krčmar i Milko Marić, te Goran Karan iz Zavoda za sudsku medicinu.

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić je tokom prošlog mjeseca upozorio da se revizija neidentifikovanih posmrtnih ostataka u mrtvačnicama i spomen-kosturnicama u BiH ne vrši u skladu sa instrukcijom Tužilaštva BiH, zbog čega postoji sumnja da se manipuliše brojem nestalih lica.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

sutra obilježavanje dana nestalih srba u istočnom sarajevu

obilježen dan nestalih srba sarajevsko-romanijske regije

PRAVOSUĐE BiH KRIVO ZA ZASTOJ U TRAŽENjU NESTALIH …

Sarajevo – Romanija – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: