Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Henhefer: Kanada i svijet posmatraju šta se događa u Hrvatskoj

Datum objave: sreda, 6 aprila, 2016
Veličina slova: A- A+

Prvi čovjek Kanadskog udruženja novinara Tom Henhefer izjavio je u Zagrebu da hrvatska vlada ide “opasnim putem” kada je u pitanju sloboda izražavanja i da ako ne može da podnese šale na svoj račun to znači “ili njen pad ili sukobe”.

Zagreb Foto: RTRS
Zagreb Foto: RTRS

Henhefer, koji učestvje na tribini “Kakav javni RTV servis treba Hrvatskoj?”, kaže da premijer Tihomir Orešković mora da brine o slobodi medija ili će, kako je rekao, vlada krenuti put toboganom prema dole i teško će se zaustaviti.

Izrazivši zabrinutost zbog događaja u Hrvatskoj, a posebno na medijskoj sceni, Henhefer je kazao da je, kada je čitao o stanju u medijima i postupcima vlade Hrvatske, imao osjećaj da je ovo tužno vrijeme za novinarstvo.

“Nova hrvatska vlade ide jako opasnim putem. Najviše me brine smjena Rakić i ukidanje satirične emisije Montirani proces. Kada novinari čuju da je razlog za takve postupke antinacionalizam i antireligija, to odmah zasmrdi na fašizam i ekstremizam”, kazao je Henhefer.

Hrvatska ima strastvene novinare koji traže slobodu izražavanja i njih treba podržavati.

“Oni društvu moraju postavljati teška pitanja”, rekao je i još jednom pozvao na slobodu medija, prenio je portal Indeks.

“Kanada i svijet posmatraju šta se događa u Hrvatskoj. Ovo je vrijeme kada demokratija mora poslužiti svojim primerom po pitanju slobode novinarskog izražavanja”, naveo je Henhefer.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Jedan odgovor na „Henhefer: Kanada i svijet posmatraju šta se događa u Hrvatskoj“

E, moj Henheferu kaže:

Gospodin nije svjestan da Katolička crkva, pardon hrvatski narod se nije borio da bi imao državu u kojoj bi se njegovala sloboda govora, religije i prava nacionalnih manjina. Gdin Henhefer kao da nema pojma o ustaškoj i nacističkoj srži velike većine ovog naroda, pogotovo da su oni narod bez osjećaja za sramotu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top