Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Henhefer: Kanada i svijet posmatraju šta se događa u Hrvatskoj

Prvi čovjek Kanadskog udruženja novinara Tom Henhefer izjavio je u Zagrebu da hrvatska vlada ide „opasnim putem“ kada je u pitanju sloboda izražavanja i da ako ne može da podnese šale na svoj račun to znači „ili njen pad ili sukobe“.

Zagreb Foto: RTRS
Zagreb Foto: RTRS

Henhefer, koji učestvje na tribini „Kakav javni RTV servis treba Hrvatskoj?“, kaže da premijer Tihomir Orešković mora da brine o slobodi medija ili će, kako je rekao, vlada krenuti put toboganom prema dole i teško će se zaustaviti.

Izrazivši zabrinutost zbog događaja u Hrvatskoj, a posebno na medijskoj sceni, Henhefer je kazao da je, kada je čitao o stanju u medijima i postupcima vlade Hrvatske, imao osjećaj da je ovo tužno vrijeme za novinarstvo.

„Nova hrvatska vlade ide jako opasnim putem. Najviše me brine smjena Rakić i ukidanje satirične emisije Montirani proces. Kada novinari čuju da je razlog za takve postupke antinacionalizam i antireligija, to odmah zasmrdi na fašizam i ekstremizam“, kazao je Henhefer.

Hrvatska ima strastvene novinare koji traže slobodu izražavanja i njih treba podržavati.

„Oni društvu moraju postavljati teška pitanja“, rekao je i još jednom pozvao na slobodu medija, prenio je portal Indeks.

„Kanada i svijet posmatraju šta se događa u Hrvatskoj. Ovo je vrijeme kada demokratija mora poslužiti svojim primerom po pitanju slobode novinarskog izražavanja“, naveo je Henhefer.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. Gospodin nije svjestan da Katolička crkva, pardon hrvatski narod se nije borio da bi imao državu u kojoj bi se njegovala sloboda govora, religije i prava nacionalnih manjina. Gdin Henhefer kao da nema pojma o ustaškoj i nacističkoj srži velike većine ovog naroda, pogotovo da su oni narod bez osjećaja za sramotu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: