fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

ГУСКОВА: ЗА АВГУСТ ПЛАНИРАНИ НАПАДИ У СРБИЈИ, БиХ и МАКЕДОНИЈИ

Наjтеже би могло бити у Републици Српскоj – тамо би, под изговором „регулисања конфликта“, могли покушати да дођу НАТО или нови одреди исламиста, наводи руски академик Јелена Гускова.

Јелена Гускова

Јелена Гускова

Приредила: Весна ШУРБАТ

Руски академик и историчар Јелена Гускова упозорава да jе реализациjа „зелене трансферзале“ ушла у завршну фазу, те да би у августу могло доћи до оружаних напада у Србиjи, БиХ и Македониjи.

У тексту достављеном Срни, Гускова наводи да ће се, истовремено, „дићи на оружjе Албанци у Македониjи и на jугу Србиjе у такозваноj Прешевскоj долини, као и у Санџаку (Рашкоj)“.

Покушаће да заузму регионе гдjе jе српско становништво, а у централноj Србиjи и БиХ биће извршено неколико терористичких напада ради одвлачења пажње.

Гускова указуjе на стари сценарио у таквим ситуациjама – полициjа у Србиjи и Македониjи почеће операциjу против наоружаних одреда терориста.

Као посљедица провокациjа, у сукобима ће погинути албански цивили, а онда ће исламисти у Србиjи, Македониjи и БиХ узети оружjе да помогну „угроженоj браћи“.

Ти сукоби могли би да добиjу широки замах и у њима би, ратним деjствима различитог интензитета, могли бити обухваћени Србиjа, БиХ, Македониjа и Црна Гора – наводи руски академик Јелена Гускова.

Она упозорава да би наjтеже могло бити у Републици Српскоj и да би тамо, под изговором „регулисања конфликта“, могли покушати да дођу НАТО или нови одреди исламиста.

Гускова се бави постоjањем такозване „исламске државе“ на Балкану и истиче да jе „прилив“ муслиманских избjеглица са Блиског истока на Балкан поjачан.

Американци хоће да риjеше „проблем“ са непокореним балканским Словенима, сматра Гускова и напомиње да, и поред гушења суверенитета и управљања споља, Вашингтон ниjе постигао потпуни успjех.

Она указуjе да Република Српска jача своjу позициjу, да Македониjа покушава да одбрани своjу независност, а да Србиjа не признаjе Косово.

Очигледан jе раст исламског радикализма на Балкану. На jугу Србиjе и у Црноj Гори дjелуjу исламистичке организациjе – „Вехабиjа“ и „Црвена ружа“, у Македониjи jе „Тарикат“, на Косову и сjеверу Албаниjе су ћелиjе Ал Каиде.

У БиХ исламисти иступаjу као заговорници унитарне муслиманске Босне и као организатори и извршиоци терористичких аката, а циљ им jе стварање „зелене трансферзале“.

Гускова процjењуjе да ће мађарски зид и затварање границе према Србиjи повећати броj муслиманских избjеглица коjе остаjу у Србиjи и Македониjи.

Она упозорава да те избjеглице долазе без докумената и да у Србиjи добиjаjу документе „на риjеч“, те износи податак да jе за пола године границу Србиjе прешло већ 60.000 емиграната.

Већина „избjеглица“ коjе су се поjавиле у Србиjи jесу мушкарци, не стариjи од 27 година – 94 одсто њих су исламске вjероисповjести, 56 одсто их jе без породице. Не воле да се сликаjу и не оскудиjеваjу у новцу.

Према неким подацима, закључуjе Гускова, у Србиjи се налази хиљаду џихадиста, од чега око 200 у Београду, а остали су у насељима Лединци, Земуну, Палилули и Медаковцу. Међу њима jе много „Косовара“, а новац добиjаjу из Беча.

Јелена Гускова подсjећа на изjаву предсjедника Српске Милорада Додика о опасности од исламског радикализма и да се у Сараjеву гради 34.000 станова за Арапе, као и да има 3.400 потенциjално опасних субjеката способних да врше терористичке нападе.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Зворник: Терористички напад – исламски терориста убио …

АЛБАНСКИ ТЕРОРИСТИ ИЗВРШИЛИ 1.160 НАПАДА – Jadovno …

БОШЊАЦИ НИСУ ОДУСТАЛИ ОД РАТНИХ ЦИЉЕВА – Jadovno …

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: