Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Grajf: Priznanje borbi za istorijsku istinu

Izraelski istoričar Gideon Grajf izjavio je da je ponosan na odlikovanje koje mu je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio povodom Dana državnosti Srbije i koje smatra priznanjem za svoj naučni rad u borbi za istorijsku istinu.

Prof. dr Gideon Grajf
Prof. dr Gideon Grajf

“Veoma sam ponosan što radim za istorijsku istinu. Ja sam profesionalni istoričar i za mene su činjenice najvažnije. To je nauka i moj je posao da istražim prošlost i prezentujem je što je autentičnije moguće i to je ono što sam radio u mojoj nedavno objavljenoj knjizi o Jasenovcu”, rekao je Grajf.

On je novinarima u Predsjedništvu Srbije rekao da se nada da će nastaviti svoj naučni rad i pokazati svijetu istinu o istoriji Srbije i Balkana.

Grajf, koji je i glavni istraživač izraelskog Instituta za Holokaust “Šem Olam”, odlikovan je danas Zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i posvećenost u odbrani istine o stradanju jevrejskog, srpskog i drugih naroda tokom Drugog svjetskog rata.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: