fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Grad Trebinje pomaže obnovu Prebilovaca: Stručni tim završio geodetsko snimanje za teren i školu

Geodetsko snimanje kuća odloženo je privremeno zbog kiša
Geodetsko snimanje kuća odloženo je privremeno zbog kiša

Stručni tim Odjeljenja za prostorno planiranje Grada Trebinja boravio je 24. maja 2016. godine u Prebilovcima, po nalogu gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića radi pomoći u izradi važnih projekata za obnovu i razvoj jedinog preostalog srpskog sela u dolini Neretve.

Gradonačelnik Vučurević se ovim odazvao molbi Mjesne zajednice Prebilovci i udruženja Srpsko nacionalno društvo Prebilovci iz Beograda za pružanje stručne pomoći Prebilovcima za geodetsko snimanje zemljišta za budući teren za male sportove, snimanja objekta u ratu uništene zgrade osnovne škole i izrade plana njene obnove kao i snimanja ruševina seoskih kuća, takođe radi procjene stanja i izrade projekta njihove obnove.

Planirani posao vezan za sportski teren i školu je obavljen, ali zbog nevremena snimanje kuća je odloženo za skorije vrijeme.

Predsjednik Upravnog odbora SND Prebilovci Milenko Jahura zahvaljuje se gradonačelniku Trebinja Slavku Vučureviću, njegovom zamjeniku Neđi Ćebedžiji, načelniku Odjeljenja za prostorno planiranje Grada Trebinja Ljubi Milivojeviću, kao i arhitekti Momi Đogi, geodeti Borku Ćorluki i njihovim saradnicima na ovoj dragocjenoj pomoći, koja je preduslov za rad na realizaciji važnih projekata za opstanak i razvoj Prebilovaca.

Izvor: Slobodna Hercegovina

Vezane vijesti:

Peruničić: Uradićemo sve da gradnja sportskog terena u Prebilovcima počne ove godine!

Prebilovci – hercegovački zavjet i oporuka

Život sedmočlane porodice povratnika u Prebilovcima: Poljoprivreda nas i hrani i oblači

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: