fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Grabovac: Zašto žrtve sa Korićanskih stijena do sada nisu ekshumirane

Član Savjetodavnog odbora Instituta za nestala lica BiH iz Republike Srpske Marko Grabovac smatra da ekshumacija na Korićanskim stijenama predstavlja klasičan oblik političke manipulacije porodicama žrtava, bez obzira o kojoj nacionalnosti je riječ.

Marko Grabovac Foto: SRNA
Marko Grabovac Foto: SRNA

„To pokazuje opravdanost kritike iz Republike Srpske prema Institutu za nestala lica BiH i Mećunarodnoj komisiji za nestala lica /ICMP/, jer se sa pravom postavlja pitanje – zašto žrtve sa Korićanskih stijena nisu do sada ekshumirane“, istakao je Grabovac.

On je pozvao bošnjačka udruženja žrtava rata da se pridruže zahtjevu udruženja porodica poginulih i nestalih iz Republike Srpske za reformom Instituta za nestala lica BiH.

Na Korićanskim stijenama juče je završena ekshumacija iz masovne grobnice u kojoj je pronađeno 137 posmrtnih ostataka, među kojima 86 lobanja.

Prema informacijama Instituta za nestala lica BiH, riječ je o civilima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti sa područja Prijedora i Kozarca koji su ubijeni na tom lokalitetu u avgustu 1992. godine.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Grabovac: Nastavk opstrukcije ekshumacije grobnica Srba …

Grabovac: Nije istraženo stradanje Srba u Srebrenici …

Grabovac: Tužilaštvo BiH opstruiše ekshumaciju u Odžaku …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: