Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Grabovac sumnja u prikrivanje ratnog zločina nad Srbima u Odžaku

Predsjednik Odbora za traženje zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Marko Grabovac izrazio je sumnju da je sa lokacije masovne grobnice u dijelu napuštenog pravoslavnog groblja u Odžaku, izmještena srpska masovna grobnica.

Marko Grabovac Foto: SRNA
Marko Grabovac Foto: SRNA

„Došao sam do podataka da je u ovoj masovnoj grobnici bilo zakopano i šest vojnika JNA koji su tokom proteklog rata bili zatočeni u logoru u Odžaku, a koje i dalje potražuje Republika Srbija“, rekao je Grabovac Srni.

Grabovac kaže da je ove podatke dobio od srpske logorašice koja je bila zatočena i silovana u Odžaku, a koja je o ovom progovorila prilikom nedavnog svjedočenja u Sarajevu.

Grabovac je ponovio da mu je svjedok bošnjačke nacionalnosti ranije pokazao lokaciju srpske masovne grobnice u Odžaku.

On je podsjetio da je ekshumacija izvršena na ovoj lokaciji još u novembru prošle godine, ali iz nepoznatih razloga o tome nije bila obaviještena javnost.

Portparol Instituta za nestala lica BiH Lejla Čengić rekla je ranije Srni da je u dijelu pravoslavnog groblja u Odžaku izvršena ekshumacija, ali da nisu pronađeni posmrtni ostaci vojnika Vojske Republike Srpske.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

„Posoliću ti ranu da budeš ustaša“ Heftali mu prste, žarili cigaretama, crtali po telu slovo „U“, a danas ih sreće na ulici

Hrvatske jedinice u Posavini ubile 3.684 srpska civila i otvorile 54 logora

Grabovac: Odžak krije tajne lokacije ubijenih Srba | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: