fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

GRABOVAC : NEPRIMJERENE „LEKCIJE“ IZ HRVATSKE

Marko Grabovac

Marko Grabovac


Predsjednik Republičkog odbora za traženje zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Marko Grabovac smatra neprimjerenim da predstavnici Hrvatske drže bilo kome „lekcije“ osude zbog neusvajanja britanske rezolucije o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN.

„Svima je dobro poznata činjenica da su ustaše u Drugom svjetskom ratu počinile stravične zločine nad Srbima i drugim narodima, i da ti zločini po svemu imaju karakter najvećeg genocida“, rekao je Grabovac Srni.

On je podsjetio da je u posljednjem ratu Hrvatska vojska počinila stravične zločine nad Srbima u Sijekovcu kod Broda, Mrkonjić Gradu i u mnogim drugim mjestima.

„Ne treba ni da pominjemo `genocid` i `etnocid` koji je počinjen nad srpskim narodom u kninskoj Krajini, za koji još niko nije odgovarao“, rekao je Grabovac.

On je rekao da je za srpske žrtve rata u BiH neprihvatljivo da Hrvatska radio-televizija događaje u Srebrenici kvalifikuje kao „pokolj“.

„Srpski narod je u svojoj istoriji, za razliku od nekih drugih naroda, uvijek vodio odbrambeni rat na strani slobodarskog svijeta, boreći se za pravdu i istinu“, zaključio je Grabovac.

HRT je, izvještavajući o neusvajanju rezoluciji u Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN, navela da je spriječeno da „taj pokolj bude okarakterisan kao genocid“.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

GRABOVAC: PARLAMENTARNA RASPRAVA O AGRESIJI …

GRABOVAC: IZBJEGAVANjE IZVOĐENjA PRAVIH SVJEDOKA ZA …

BOŠNjACI POLITIČKI ZLOUPOTREBLjAVAJU SREBRENICU …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: