fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Glavašević: Odnos prema „Dnevniku Ane Frank“ pokazuje odnos Vlade prema holokaustu’

Nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević upozorio je u srijedu kako je iz školske lektire izbačen ‘Dnevnik Ane Frank’ poručivši kako je odnos prema toj knjizi ilustrativan primjer odnosa Vlade prema holokaustu koji pokazuje duboko nerazumijevanje činjenice da je odbijanje suočavanja s prošlošću izravan put u ponavljanje svih najgorih grešaka.

To nije bilo kakva knjiga, ovo je jedan u nizu znakova procesa koji je namjeran, a mogu ga opisati kao kolektivno programiranje zaborava’, rekao je Glavašević u stanci za slobodan govor.

Podsjetio je kako su generacije mladih Europljana, njihovih očeva majki i djedova prošle, makar na brzinu, kroz to djelo.

‘To je neka vrsta intelektualnog i i emocionalnog cjepiva i da nije bilo nje, današnji bi svijet bio neusporedivo gori nego što jest’, rekao je Glavašević.

Kao društvo, poručio je, moramo reagirati. ‘Ako, drage kolege iz HDZ-a i HNS-a, ne želite zaborav, zašto ga onda vaša Vlada djelima potiče’, pitao je Glavašević.

Autor: HINA

Izvor: JUTARNJI.HR

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: