fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

General Simović: Obavezno služenje vojnog roka je potreba države Srbije!

Komandant Kopnene vojske je objasnio, da svest potrebe služenja vojnog roka, treba da postoji, nezavisno od toga, koja je politička stranka na vlasti, naglasivši, da obavezno služenje vojnog roka postoji u Turskoj, Grčkoj, Austriji, Švajcarskoj, Norveškoj, Finskoj, Švedskoj i drugim državama.

Kopnena vojska je 16. novembra ove godine dočekala Dan Kopnene vojske radno, u Šapcu, gde je obuci Rečne flotile prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Narednog dana, u Domu vojske u Nišu, komandant Kopnene vojske je rekao, da je Kopnena vojska u ovoj godini izvela preko 150 vežbi i preko 2.400 gađanja iz pešadijskog i naoružanja rodova Kopnene vojske.

Naglasio je, da su pripadnici ovog vida Vojske Srbije, u ovoj godini više puta bili spremni da stanu na branik otadžbine Srbije, štiteći srpski narod, sve građane Srbije i državu Srbiju. 

Spomenuo je zaboravljenog, legendarnog komandanta Jablaničkog komitskog odreda, iz vremena Topličkog ustanka i „Drugu plavu grobnicu” u Grčkoj.

Komandant Kopnene vojske je objasnio, da svest potrebe služenja vojnog roka, treba da postoji, nezavisno od toga, koja je politička stranka na vlasti, naglasivši, da obavezno služenje vojnog roka postoji u Turskoj, Grčkoj, Austriji, Švajcarskoj, Norveškoj, Finskoj, Švedskoj i drugim državama. Po njegovom mišljenju, povodom 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, osim što srpsko jedinstvo podrazumeva jedinstvo svih Srba, ma gde bili, tog dana treba graditi jedinstvo i svih srpskih državljana, odnosno svih građana Srbije.  Poželeo je da u sledećoj godini, svi Srbi i svi građani Srbije, bez obzira na nacionalnu, versku i političku pripadnost, budu zdraviji, srećniji, zadovoljniji i da vlada mir u državi.

Priredio: Đorđe Bojanić, glavni urednik sajta Srpska istorija

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: