fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

FOND ZA HUMANITARNO PRAVO NE ISTRAŽUJE ZLOČINE NAD SRBIMA

Nestali_Srbi_Kosovo_Metohija-38cf728cKOSOVSKA MITROVICA, 31. JANUARA – Predsjednik Udruženja nestalih i kidnapovanih Srba i nealbanaca sa Kosova i Metohije Milorad Trifunović tvrdi da Fond za humanitarno pravo nije obradio izjave svjedoka o zločinima nad Srbima na Kosmetu već vodi antisrpsku politiku.

Trifunović je rekao da Udruženje, čiji je on predsjednik,
jedino nije potpisalo memorandum o saradnji sa Fondom za humanitarno pravo Nataše Kandić koje antisrpski djeluje i vodi sumnjive istrage.

„Nismo prihvatili saradnju sa njima jer su svoje istrage usmerili isključivo na istrage o sudbini nestalih i ubijenih Albanaca“, pojasnio je Trifunović.

Prema njegovim riječima, taj fond nije prihvatio ni obradio hiljade strana svjedočenja, dokaznih materijala i žive riječi Srba o zločinima koje su počinili Albanci.

Trifunović kaže da je više desetina Srba, posebno iz Zočišta i Opteruše kod Orahovca, dalo izjave predstavnicima Fonda i Nataši Kandić da znaju imena i prezimena Albanca koji su 1998. godine kidnapovali 14-oro Nikolića i Kostića iz ta dva mjesta.

„Nažalost, izjave su stavljene u fijoku i to je samo jedan od motiva zbog čega smo odbili saradnju sa Natašom Kandić i njenim fondom“, ističe Trifunović.

On napominje da je sada Fond za humanitarno pravo još jednom pokazao lice i naličje svoje antisrpske uloge.

„Ne mogu da razumem kome je u interesu da se naduvavaju podaci o broju nađenih i eshumiranih posmrtnih ostataka u Rudnici u opštini Leposavić. Do sada je identifikovano 48 tijela i ne stoji podatak da su ekshumirana i identifikovana 73 lica“, navodi TriFunović.

On je osudio subjektivno i „orkestrirano“ proglašavanje Srba za zločince, što čini Fond za humanitarno pravo, te navodi da su Srbija i Komisija za nestala lica prihvatili da pretraže svaku lokaciju koju su Albanci pokazali, nezavisno da li je u centralnoj Srbiji ili na Kosmetu.

S druge strane, kaže Trifunović, stala je potraga za nestalim Srbima, a nije obezjeđeno ni desetak lokacija na kojima se nalaze posmrtni ostaci kidnapovanih i ubijenih Srbi.

On je naveo da su u prošloj godini porodicama predati posmrtni ostaci četiri lica, od preostalih 532 Srba i nealbanaca koji se nalaze na spisku nestalih i kidnapovanih.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

SRPSKI MEDIJI IGNORIŠU SRPSKE ŽRTVE NA KOSMETU

VUČIĆ DA JAVNO ZATRAŽI OSLOBAĐANjE KIDNAPOVANIH SRBA

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: