Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Fer je da budu prebrojane sve žrtve Bošnjaka i Srba u Srebrenici

 Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je fer da budu prebrojane sve civilne i vojne žrtve Bošnjaka i Srba u Srebrenici, gdje, kako je naglasio, nije bilo genocida.

Milorad Dodik

Dodik je naglasio da žali svaku žrtvu proteklog rata u BiH, ali da ne prihvata podvalu da su Srbi pobili više od 8.000 Bošnjaka.
On kaže da je spisak sa imenima više od 8.000 stradalih Bošnjaka – laž i da je ranija vlada Srpske podlegla pritiscima.

Dodik je podsjetio da je u Potočarima sahranjeno oko 4.000 ljudi, od kojih 2.200 vojnika 18. muslimanske divizije koji su poginuli o sukobu, a predstavljeni su kao civilne žrtve rata.

On je naveo da se na spiskovima ubijenih Bošnjaka nalaze i oni koji su umrli od 1991. do 1995. godine prirodnom smrću, kao i oni koji su živi, a vode se kao poginuli u Srebrenici.

“Takvih živih Bošnjaka koji se vode kao poginuli u Srebrenici do sada ima 105. Imam i danas spisak tih ljudi, a doći će vrijeme i za to”, rekao je Dodik sinoć za Televiziju “Hepi”.

On je rekao i da su spisak sa imenima 1.000 ubijenih Srba sakrili Amerikanci, a Hag neće da primi elementarne dokaze o stradanju srpskog naroda.

Dodik je navodi da mu je visokopozicionirani Amerikanac rekao da su Srbi u pravu u vezi sa Markalama, ali da istina ne može da prođe jer su “mnogi ljudi iz administracije /bivšeg predsjednika SAD/ Bila Klintona na tome napravili karijeru, a istina bi ih srušila”.

On ističe da je samo srpskom vojnom i političkom rukovodstvu suđeno, dok je ostao nekažnjen zločin nad Srbima u Kravicama počinjen pod komandom Nasera Orića.

Dodik napominje da se na mitu od 300.000 ubijenih muslimana u proteklom ratu pravila satanizacija Srba, te naveo da je popis stradalih sarajevskog Instituta ukupno 94.000, od kojih 30.000 Srba.

On kaže da su očigleno do sada stvari na Zapadu bile postavljene tako da je tuga “bijelih marama” bošnjačkih majki “univerzalna i svjetska”, dok bol srpskih majki niko neće da vidi.

Dodik je kao tragično ocijenio to što nakon tri godine još nije procesuiran napad na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, koji je, kako je ocijenio, bio pokušaj ubistva.

“Niko nije odgovarao zato što muslimanima i strancima to nije odgovaralo jer bi bio znatno narušen mit o Srebrenici. Jer je došao čovjek spreman da oda poštu, a oni su htjeli da ga linčuju”, kaže Dodik.

On je naglasio da službe Srpske sve znaju, da su uslikale sve pojedince, znaju ko je bacio kamen i ko je šta rekao.

“Sve je dokumentovano i predano. Ja ću tražiti odgovore”, najavio je Dodik.

On je upitao otkud, ako su svi ti Bošnjaci pobijeni, odjednom više od 50 odsto Bošnjaka na posljednjem popisu stanovništva u BiH, koji on lično smatra falsifikatom?

Dodik je upozorio da postoji strategija Sarajeva da naseli Arape u srpskim selima oko Bosanskog Petrovca i po Federaciji BiH, da bi im nakon tri godine od podnošenja zahtjeva za azil dali državljanstvo kako bi mogli učestvovati na izborima.

Izvor: Srna

Vezane vijesti:

Promocija knjige o Srebrenici

I haška dokumentacija abolira Mladića od događaja u Srebrenici

Grabovac: Nije istraženo stradanje Srba u Srebrenici

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: