Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

EVROPU PODSJETITI NA ZASLUGE SRPSKOG NARODA U ISTORIJI I NAUCI

Smilja_Avramov-856a6172 (1)Profesor Smilja Avramov izjavila je danas da Evropu i svijet treba podsjećati na ogromne zasluge srpskog naroda, a prije svega na to da su srpski naučnici „udarili temelje današnjoj tehnološkoj revoluciji“.
„Treba podsetiti Evropu, pa i svet na istorijske zasluge srpskog naroda čovečanstvu, ne samo kroz ratove koje smo zajedno vodili u protekla dva veka, nego pre svega kroz naučni doprinos koga su svetu podarili veliki srpski umovi i udarili temelje današnjoj tehnološkoj revoluciji“, rekla je Avramov.

Ona je primajući od predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Sretenjski orden prvog stepena, za naročite zasluge u oblasti naučne i prosvjetne djelatnosti, poručila da je za Srbiju sada od presudnog značaja pitanje kojim putem krenuti poslije teške krize u koju je upala svojom ali i tuđom krivicom.

Avramov je ukazala da je srpski narod nepravedno rasparčan, satanizovan, lišen kolijevke svoje duhovnosti i bitisanja.

Srbiji je, kako je istakla, prekrojena istorija uz vještački iskonstruisane optužbe na račun pojedinih heroja, dok su žrtve genocida osuđene na prezir i zaborav.

Avramov je ocijenila da današnji dobitnici ordena povodom Dana državnosti Srbije, primaju ta odlikovanja kao poziv i kao opomenu da u ovom kritičnom trenutku ujedine sve snage u uspostavljanju i obnovi srpske države.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

SMILjA AVRAMOV Nemačka nastavlja nacističku politiku …

SPC odlikovala dr Smilju Avramov „za delatnu … – Jadovno 1941.

Genocida nad Srbima nema u čitankama – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: