fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

EU treba da zna da ustaštvo nije bilateralni problem

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da EU koja poručuje da se neće miješati u bilateralne odnose Srbije i Hrvatske treba da zna da ustaštvo koje je tamo kulminiralo nije samo bilateralni problem i da Beograd očekuje odgovor Brisela na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je ukazao na veličinu tog problema.

BlajburgOn je naglasio da će se „Oluja“ u Hrvatskoj sutra slaviti uz pjesme Tompsona, a suština njegove umjetnosti je da pjeva o ljudima koji su zaklali na hiljade Srba.

„Sutra će se u Kninu čuti `za dom spremni` i kako je `sjajna stvar što je proterano 250.000 Srba`. To je deo zvanične državne manifestacije.

Hrvatska predsednica kaže da uživa u Tompsonovim pesmama“, rekao je Vulin, prenose beogradski mediji.

On je podsjetio da je tokom „Oluje“ iz Hrvatske protjerano 250.00 Srba i planski uništeno 25.000 srpskih domova, da se Srbi ne bi imali gdje vratiti.

„Ustaštvo je postalo dominantno mišljenje u Hrvatskoj. Iako su svi mislili da je ustaštvo marginalna politika sada se ispostavilo da je fašizacija dio zvanične politike Hrvatske. Sadašnje rukovodstvo Hrvatske je otišlo da se pokloni ustašama u Blajburgu. Nikada niko pre njih nije išao, pa ni Franjo Tuđman“, naglasio je Vulin.

On je ponovio da EU mora da shvati da ustaštvo nije bilateralni problem.

„Očekujemo odgovor. Kakav odgovor dobijemo takav će biti i naš odgovor kada je u pitanju EU“, rekao je Vulin.

Izvor: SRNA

 

Vezane vijesti:

Vulin: Hrvatska je daleko od antifašizma | Jadovno 1941.

Vulin: Godišnjica Oluje najteži datum u istoriji Srba …

Vulin: Vikar ustaške vojske teško može da se nada …

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: