Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ekshumiran veći broj posmrtnih ostataka

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/martin-brod.jpg

U Donjim Reljićima u opštini Martin Brod ekshumiran je veći broj posmrtnih ostataka za koje se pretpostavlja da su stariji, odnosno da nisu žrtve iz proteklog rata, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.Posmrtni ostaci biće prevezeni u Identifikacijski centar u Banjaluci, gdje će biti urađena detaljna DNK analiza.

Ekshumacijom rukovodi istražilac Tužilaštva BiH, koji po instrukcijama tužioca koordiniše rad policijskih, forenzičkih i drugih ovlaštenih lica koje vrše ekshumaciju.

U procesu ekshumacije učestvuju predstavnici Instituta za nestala lica BiH, Operativne kancelarije Banjaluka i Bihać, predstavnici Međunarodne komisije za nestala lica /ICMP/, vještak patolog sudsko-medicinske struke, kao i policijski službenici MUP-a Unsko-sanskog kantona, koji vrše uviđaj i obezbjeđuju lokaciju.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih lica u BiH, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH.

Izvor: RADIO BIG

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: