fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Dva filma RTRS-a pred švedskom publikom

Film „Djeca“ Denisa Bojića u produkciji Radio Televizije Republike Srpske učestvuje na Festivalu Novog Balkanskog Filma – „Balkan New Film Festival, BaNeFF 2015“ u Štokholmu. Osim filma „Djeca“ iz produkcije RTRS-a na festivalu će učestvovati i film „Dnevnik ratnog hirurga“ – Siniše Grabeža.

Film RTRS-a "Djeca" Foto: RTRS
Film RTRS-a „Djeca“    Foto: RTRS

Festival Novog Filma Balkan – „Balkan New Film Festival BaNeFF 2015“ sprema za 21. decembar, na najkraći dan u godini, Festival kratkog i dokumetranog filma. U selekciji su se našli filmovi iz Indije, Japana, Danske, Švedske, Italije, Arapskih zemalja, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. Jezici su Arapski, Japanski, Hindi, Francuski, Grčki, Švedski…

Film_Djeca_1

Ovaj Festival omogućio je Švedski Filmski Institut zajedno sa Kulturhuset u Kungsengenu i drugim institucijama Švedske a dio je glavnog BaNeF Festivala planiranog za februar. Selekciju „BaNeFF 2015“ podržala je i saradnja sa dva značajna međunarodna dokumentarna filmska festivala ‘Prvi kadar’ Istočno Sarajevo i ‘AlJazeera Međunarodni Dokumentarni Filmski Festival’ Doha Katar. Uz selekciju značajnijih domaćih kratkih i dokumentarnih filmova autora sa Balkana, selekciji ovogodišnjeg BaNeFF su se priključili i pobjednički filmovi sa ova dva Festivala.

Film_Djeca_2

Uprava Festivala zbog velikog interesovanja, već sada najavljuje da će Festival dokumentarnog i kratkog filma BaNeFF nastaviti da se organizuje na godišnjem nivou baš kao i centralni BaNeFF festival dugometražnog igranog filma, koji je već zakazan za 11. februar u Štokholmu u nadi da će i novi BaNeFF krenuti na turneju po većim gradovima Švedske, Norveške i Islanda u narednoj godini.

Film_Djeca_3

 

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

Premijera bez aplauza – O filmu „Djeca“ Denisa Bojića

Premijera dokumentarnog filma “Djeca“ – autora Denisa Bojića

U Beogradu premijerno prikazan film „Djeca“ | Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: