Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Dule Savić poslao poruku Hrvatima: O ovim rečima priča ceo region

Nekadašnji fudbaler Zvezde popularni Dule Savić, dao je izjavu na RTS-u, uživo u emisiji UPITNIK o kojoj će sigurno pričati region.

– Mi bismo sami sebe trebali više da poštujemo, da nam se ovo ne bi dešavalo. Da ne dajemo naivno deklarativne izjave. Imamo milion primera proteklih dana i meseci. Veće samopoštovanje bi sprečilo ovakve situacije.

– Samo se setite kada je predsednik bio u Bosni, kada je jedva izbegao događaj u Srebrenici, a onda pozvao njihovog predsednika da igraju šah ovde. Do dan danas, se ne zna koje to učinio. Kada stalno popuštate, a ja jesam da se međusobno poštujemo, ali koliko poštuješ ti mene i ja ću tebe. Ti mene ne poštuješ, ja sa tobom nemam šta da radim. Kažem vam, ne daj Bože fudbal da se desi da igramo, biće stalno ovoga – počeo je Savić i onda zaključio:

– Vi morate njima pomoći da ozdrave, na žalost. Ja bih voleo da smo mi dobre komšije. Ali, kada bi oni bili deseti deo prema nama iskreni, koliko smo mi prema njima, ovde bi moglo normalno da se takmiči. Ali, nema leka. Podsetio bih na istoriju, na koju se svi ovde pozivaju i natpis sa protestantske katedrale u Magdeburgu: „Bože, sačuvaj me kuge, gladi i Hrvata“.

Da podsetimo ovaj citat navodno je skovan u Evropi sa početka 17. veka, iz vremena tridesetogodišnjeg rata katolika i protestanata. Hrvati su u tom ratu bili na strani Habzburške monarhije.

Izvor: A1info

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: