fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

DRŽAVA NEĆE DOZVOLITI POVAMPIRENjE NEONACISTIČKIH IDEJA

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/novi-pazar-uniforme.jpg

BEOGRAD, 6. SEPTEMBRA /SRNA/ – Srbija će zaštititi ustavni poredak i svoje zakone i neće dozvoliti povampirenje neonacističkih ideja i ugrožavanje bezbjednosti u Novom Pazaru ako se pod vođstvom muftije Muamera Zukorlića i Sulejmana Ugljanina nastavi militarizacija ovog područja, poruka je državnog vrha Srbije.

Komentarišući skandalozni defile centrom Pazara, kada su sljedbenici Islamske zajednice u Srbiji i SDA, u zelenim vojničkim uniformama sa fesovima na glavama i vojničkim znamenjem odali počast ratnom zločincu
Aćifu efendiji, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da država treba oštro da reaguje na svako kršenje ljudskih i manjinskih prava, ali i na kršenje zakona.

„Izbori za nacionalne savete pravi su put da se čuje glas manjina i dodatno reguliše odnos države prema njima. Ne sme se dozvoliti da se pitanje prava i zaštite nacionalnih manjina ispolitizuje“, rekao je Dačić za „Večernje novosti“.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da je ikonografija „pohoda na Hadžet“ već viđena i da je nova samo „koalicija Zukorlić-Ugljanin“.

„Ove scene potpuno zatvaraju ekonomsku perspektivu za Sandžak i narod koji tamo živi. I do sada smo teškom mukom pronalazili investitore za
taj kraj, a zbog ove manifestacije gube se i teoretske šanse za njihov dolazak. Građani Sandžaka za to ne treba da traže krivce ni u Beogradu ni u Briselu ni u Vašingtonu, nego u svom dvorištu“, istakao je Ljajić.

On je ocijenio i to da je svaka vlada pravila štetne ustupke prema Zukorliću, te da se to radilo njemu „iza leđa“, a da Zukorlić sada demonstrira silu kako bi isposlovao još nešto za svoje lične interese.

„Do sada mu je ‘ulog’ bila navodna podrška građana, a pošto se videlo na izborima da ona ne postoji, pribegao je ovoj militarizaciji da bi trgovao“, istakao je Ljajić.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović ocijenio je da je Zukorlić, zloupotrebljavajući desnicu i svoj položaj u Islamskoj zajednici, obukao
uniforme učenicima medrese, te da kao „vjerski lider“ najprije iscenira problem, a onda sitnom trgovinom pokušava da „ušićari od države nešto za sebe“.

Predsjednik novopazarskog Udruženja „Ras“ Dobrosav Nikodinović ocijenio je „pohod na Hadžet“ kao šovinističku provokaciju uperenu protiv Srba i Srbije.

„Na delu je atmosfera straha u kojoj se stalno potencira da Bošnjaci imaju sva prava, a Srbi nikava. Bošnjaci rade šta im je ćef, divljaju na sportskim, verskim manifestacijama, a Srbi u strahu ćute i sele se. Šta bi se desilo kada bi Srbi pokušali da naprave neki verski skup u gradu?
Pobili bi ih na licu mesta“, istakao je Nikodinović.

Sandžački muftija Muamer Zukorlić je u srijedu predvodio oko hiljadu ljudi u manifestaciji „Pohod na Hadžet“, kojom su odali počast Bošnjacima koje su komunisti pogubili kao saradnike okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Učesnici kolone imali su na sebi zelene uniforme, crvene fesove i nosili zastave Islamske zajednice i ratne zastave takozvane Armije BiH.

Izvor:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Vezane vijesti:

Zukorlić odmerava snage sa Vladom Srbije

Šta je sledeće?

Iz Novog Pazara poslana jasna poruka: ‘Šehidi Hadžeta su u našim venama’

SDA Sandžaka – Otišli smo na Hadžet jer su tu udruženim djelovanjem partizana i četnika ubijani Bošnjaci

Omerović – Za Srbiju uznemirujuće slike poslate iz Novog Pazara

POHOD NA HADžET – 70 godina od Genocida na Hadžetu (VIDEO)

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: