fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Dragoslav Bokan: GNUSNOST GLOBALISTIČKOG OPISA „DANKA U KRVI“

Ako postoji nešto iz drevne srpske istorije što nam odmah tera suze na oči, onda je to nasilno odvođenje naše dece u janjičare, zloglasni turski „danak u krvi“.

Dragoslav Bokan

Čak i ona Cunetova pesma o janjičaru ima to isto, bolno značenje za svakog normalnog Srbina.Zašto kažem „normalnog“?Pa zato što se danas u srpskim osnovnim školama uči nešto jezivo i nakazno po ovom pitanju, nešto što se može meriti još samo sa nekadašnjim titoističkih lažima o našoj istoriji. 

U udžbenike sedmog razreda osnovne škole, u izdanju „BIGZ-a“ (danas je ova izdavačka kuća u hrvatskim rukama) uneto je stvarno neverovatno tumačenje zloglasne otmice najzdravije i najlepše srpske dece, osuđene da ubrzo zatim postanu ostrašćeni neprijatelji sopstvenog naroda i predačke vere. 

Tri autorke (srpskih imena i prezimena) ovog udžbenika su bez pardona otvorile opciju „pozitivnih (?!!!) i negativnih strana danka u krvi“ – da bi onda ovako opisale „sve prednosti“ ovog stravičnog, ritualnog, divljačkog običaja. 

Pa tamo pišu, srpskim osnovcima:“Danak u krvi je omogućavao dečacima da napreduju na društvenoj lestvici, a oni su zauzvrat bili potpuno odani sultanu… 

Tako su mnogi od njih postali članovi važne i uticajne elite (povlašćenih slojeva u društvu) Osmanskog carstva.“Možete li da verujete da se ovako uče srpska, naša deca?!!!
Turci su odvođenjem (silom i zauvek) dece iz njihovog roditeljskog okrilja i prirodnog okruženja, po autorkama, u stvari – njima omogućavali „napredovanje na društvenoj lestvici“, čineći ih „povlaštenim slojevima u osmanskom društvu“.

Isto kao i ustaše, otimajući Srpčad roditeljima i pretvarajući ih u buduće srbomrsce i koljače, ili aktivisti nacističkog Lebensborn projekta, sa istim ovakvim otimanjem i preobražajem  slovenske dečice, pretvorene u buduće Arijevci i odane članove Hitlerove navističke omladine. I oni, isto tako, „napredovaše na društvenoj lestvici“ NDH i Trećeg Rajha, baš kao i njihovi „srećni prethodnici“ i istovrsnici iz ranijih vremena turske „proizvodnje elita“. 

Da čovek ne poveruje svojim očima. Sa sve  željom da se ovim sarkastičnim autorkama dogodi nešto upravo ovako pozitivno: da im neko otme decu, zauvek (i silom), da im oduzme njihova i podeli tuđinska imena, i onako plemenito im omogući blistavo „napredovanje na društvenoj lestvici“. Da postanu „povlašteni sloj“ nekog kolonijalnog, od nas mnogo većeg i brojnijeg društva i da onda slobodno udare na narod i porodicu svojih slobodoumnih majki. Da im na delu pokažu kako u realnosti izgleda ono o čemu one tako olako i bezumno, neljudski i idiotski pišu srpskim četrnaestogodišnjacima, osuđenim na ovakve lekcije o svojoj nacionalnoj istoriji. 

Neće ovaj pokušaj uspeti da promeni svest mladih Srba i Srpkinja, ali sve ovo jeste sramota za našu državu, njeno Ministarstvo prosvete i sve odgovorne za ovo udžbeničkog zlodelo. I ja ozbiljno očekujem njihovu brzu i adekvatnu reakciju u vidu hitne zabrane ove apsurdne knjige i njene brze zamene nečim što može da se zaista nazove osnovnoškolskim udžbenikom iz istorije. Jer se sa dečijim dušom niko ne sme poigravati.

Niti sa našim strpljenjem i večitim čuđenjem na temu „kako je ovako nešto moguće“, a posle svega što nam se dogodilo u poslednjih tridesetak godina.

Izvor: Fejsbuk stranica – Dragoslav Bokan

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. A šta nam vrede vapaji, pored maloumne vlasti i ministarstva koji ovakvim retardima daju da prave udžbenik a sve bez kvalitetne, stručne i nepotplaćene kontrole!? I ne uređuje BIGZ udžbenike, već nepismena srpska telad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: