fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Antonić: Sada je evropski ćutati

Smemo li ćutati kad je Goraždevac u pitanju? Ne. Naprotiv, moramo biti glasni. Do neba da se čuje. „Naši prijatelji“ savetuju da zaboravimo prošlost

Dragomir Antonić
Dragomir Antonić

SMEMO li ćutati kad je Goraždevac u pitanju? Ne. Naprotiv, moramo biti glasni. Do neba da se čuje. „Naši prijatelji“ savetuju da zaboravimo prošlost! Da prošlost ostavimo prošlosti! Okrenite se budućnosti – to nam govore. A sadašnjost? Šta je s njom? Vajni evrounijatski prijatelji predlažu da ćutimo o sadašnjosti. Kako se stiže u budućnost ako se prošlost zaboravi, a sadašnjost prećuti? To nam ne kažu.

Sutra će ovo što se događa danas biti prošlost, a prošlost valja ostaviti prošlosti. Zato je neevropski govoriti o današnjici, jer podseća na prošlost. Ćutite, Srbi, o Kosovu i Metohiji. Ne pominjite Republiku Srpsku. Republiku Srpsku Krajinu ste valjda zaboravili. Zašto biste se sećali pola miliona Srba proteranih iz Hrvatske, kad ste zaboravili ubijenih osam stotina hiljada Srba u Jasenovcu, Jastrebarskom, Slanom, Staroj Gradišci, Sisku… Što da ih danas pominjete kad ste decenijama ćutali, čuvajući bratstvo-jedinstvo, i vidite kako ste dobro prošli. Ćutali ste i bili poštovani od Vatikana, Londona i Berlina. Dok je njima to odgovaralo.

Danas nam kažu: Ne pominjite NATO bombardovanje, radioaktivne bombe, šiptarska klanja Srba, vađenje organa, decu obolelu od raka i leukemije. Zaboravite Milicu Rakić, Sanju Milenković, dr Andreja Tomanovića. Zaboravite svu srpsku decu koja žive u Goraždevcu, Srbobranu, Gotovuši, Štrpcu, Sevcu. Seća li se iko kanjona reke Miruše kod Kline? Zaboravite sve zločine koji su vam učinjeni i koji vam se svakodnevno čine. Ćutite, Srbi, dok vam decu ubijaju. Može činovnik iz Brisela da se naljuti.

Dragomir Antonić, etnolog

 

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Oružani napad na srpske kuće u Goraždevcu

Neka biju i prete – ne dam dedovinu!

Još jedan napad na Srbe na Kosovu

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: