Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Antonić: Sada je evropski ćutati

Smemo li ćutati kad je Goraždevac u pitanju? Ne. Naprotiv, moramo biti glasni. Do neba da se čuje. “Naši prijatelji” savetuju da zaboravimo prošlost

Dragomir Antonić
Dragomir Antonić

SMEMO li ćutati kad je Goraždevac u pitanju? Ne. Naprotiv, moramo biti glasni. Do neba da se čuje. “Naši prijatelji” savetuju da zaboravimo prošlost! Da prošlost ostavimo prošlosti! Okrenite se budućnosti – to nam govore. A sadašnjost? Šta je s njom? Vajni evrounijatski prijatelji predlažu da ćutimo o sadašnjosti. Kako se stiže u budućnost ako se prošlost zaboravi, a sadašnjost prećuti? To nam ne kažu.

Sutra će ovo što se događa danas biti prošlost, a prošlost valja ostaviti prošlosti. Zato je neevropski govoriti o današnjici, jer podseća na prošlost. Ćutite, Srbi, o Kosovu i Metohiji. Ne pominjite Republiku Srpsku. Republiku Srpsku Krajinu ste valjda zaboravili. Zašto biste se sećali pola miliona Srba proteranih iz Hrvatske, kad ste zaboravili ubijenih osam stotina hiljada Srba u Jasenovcu, Jastrebarskom, Slanom, Staroj Gradišci, Sisku… Što da ih danas pominjete kad ste decenijama ćutali, čuvajući bratstvo-jedinstvo, i vidite kako ste dobro prošli. Ćutali ste i bili poštovani od Vatikana, Londona i Berlina. Dok je njima to odgovaralo.

Danas nam kažu: Ne pominjite NATO bombardovanje, radioaktivne bombe, šiptarska klanja Srba, vađenje organa, decu obolelu od raka i leukemije. Zaboravite Milicu Rakić, Sanju Milenković, dr Andreja Tomanovića. Zaboravite svu srpsku decu koja žive u Goraždevcu, Srbobranu, Gotovuši, Štrpcu, Sevcu. Seća li se iko kanjona reke Miruše kod Kline? Zaboravite sve zločine koji su vam učinjeni i koji vam se svakodnevno čine. Ćutite, Srbi, dok vam decu ubijaju. Može činovnik iz Brisela da se naljuti.

Dragomir Antonić, etnolog

 

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Oružani napad na srpske kuće u Goraždevcu

Neka biju i prete – ne dam dedovinu!

Još jedan napad na Srbe na Kosovu

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: