Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Dragica Božanić želi da svjedoči o nečovještvu

Nekadašnja zatvorenica terorističke OVK na Kosovu i Metohiji Dragica Božanić, kojoj su teroristi iz Orahovačke grupe oteli i ubili maloljetnog sina Nemanju, supruga Mladena, bliske rođake i komšije, rekla je da želi da svjedoči o nečovještvu onih koji su je ostavili bez najmilijih, a koje je lično poznavala.

Dragica Božanić Foto: Screenshot
Dragica Božanić Foto: Screenshot

Božanićeva je ispričala da su Srbi iz orahovačkog sela Opteruša mjesecima prije nesreće znali da se u njihovom kraju okupljaju pripadnici terorističke OVK, ali su vjerovali u datu riječ njihovog vođe, kojeg su zvali Hadžija, da će ih štititi.

“Ali, upravo nam je on sa grupom od više desetina ljudi u crnim maskirnim uniformama opkolio kuću. Negde iza ponoći osuli su paljbu na kuću, a ujutro bacili granatu koja je mog Nemanju izbacila kroz prozor”, rekla je Božanićeva za “Večernje novosti”.

Ona je navela da je, kada je ujutro vidjela sina krvavog od rana zadobijenih od detonacije granata, mislila da će umrijeti i dodala da su Nemanju sa svim ostalim muškarcima teroristi iz sela odveli 17. jula 1998. godine.

“Nikada neću zaboraviti kada su nas držali zatvorene u selu Pećane i kad su odvodili mog sina Nemanju, koji im je rekao: `Nemojte mamu da mi dirate`, i više ga nisam vidjela”, rekla je Božanićeva.

Ona je posvjedočila da je zarobljene srpske žene i monahe iz manastira Zočište izbavio Međunarodni crveni krst dok su svi muškarci ubijeni.

“Njihova tela su pronađena u masovnoj grobnici Volujak, kod Kline, a iako sam /2006. godine/ preuzela sinovljeve i suprugove kosti nisam sigurna da su njihove. Rekla sam da ću preuzeti njihove kosti, makar ako je to i jedan mali prst mog sina, ali to mi je tako teško padalo više nego sva ona neizvjesnost koja nas je držala do tada”, rekla je Božanićeva.

Izvor: SRNA

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: