fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

DR RADOMIR PAVLOVIĆ: Opet Srebrenica

Ovih dana opet dolaze signali od anglosaksonske politike da će Nijemci u Generalnoj skupštini UN ponovo pokrenuti rezoluciju o „genocidu“ u Srebrenici.

Isti ti Nijemci su u periodu 1941. – 1944. godine napravili genocid nad srpskim narodom u Podrinju, preko svojih izvršilaca, a to su bile ustaše pod vođstvom Francetića legije, koje su u Srebreničkom srezu od 1941. do 1945. godine ubile 2.264 Srba na najsvirepiji način, a od toga je bilo 430 djece. Ukupno je od 1941. do 1945. godine na području Srebrenice ubijeno 6.469 srba.

Isti ti Nijemci su u operaciji ”Trio” 1942. godine pobili na Drini više 100. 000 Srba, od Foče, preko Višegrada, Srebrenice i Bratunca, sve do Zvornika i Bijeljine. Iste te ustaše su u Drinjači, u avgustu 1941.g., napunile dva bureta srpske krvi i poslale Paveliću u Zagreb, kao muštuluk za njihovu “NDH”.

O Jasenovcu, Prebilovcima, Kragujevcu i Kraljevu sve je ispričano, ali prava istina, na rijeci Drini, nije nikada do kraja ispričana. Nova saznanja i memoari Pere Đukanovića i njegovog sina Đokana Đukanovića, kao i mog oca i niz zbornika, koje je udruženje “Most” objavilo o tim dešavanjima u srednjem Podrinju, otkrivaju nova saznanja o genocidu, koji su uradili Nijemci i njihovi pomagači u Srebreničkom srezu i na rijeci Drini od 1941. do 1945. godine.

Istina se ne može prikriti i nakon 80 godina. Saznajemo na osnovu tih memoara, šta se stvarno desilo na rijeci Drini i zašto su Srbi narod koji je dao najviše žrtava u 20. vijeku. Ne možemo zaboraviti ni zločine nad Srbima, u ovom dijelu Podrinja, tokom 1992.g. i sve do aprila 1993. godine, kada su sistematski, planirano i organizovano, na najveće srpske praznike, ubijani Srbi na svojim ognjištima u 76 sela i zaseoka. Osim jednog sela, Crvice, sva druga sela su bila spaljena, srpske kuće spaljene i opljačkane, a Srbi protjerani preko rijeke Drine. Ubijeno je u Podrinju više od 3.200 Srba u zadnjem odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992-1995.g.

Istina o stradanju Srba se mora sakriti, tako što će Nijemci i anglosaksonci pokrenuti novu rezoluciju o Srebrenici, u narednom periodu, kako bi Srbe proglasili genocidnim narodom, a onda Republiku Srpsku pretvorili u ljušturu ili je učinili beznačajnom, a srpski narod sa obje strane Drine kaznili ratnim odštetama da bi se iskupili za bombardovanje Srbije 1999. godine.

Cilj je da Srbi plaćaju odštetu, umesto što bi to Nijemci ili anglosaksonci radili, zbog svojih nedjela i 1992. i 1999.g. Taj epilog smo vidjeli ovih dana u Generalnoj skupštini UN, kada je Rezolucija Rusije o NATO bombardovanju Srbije, završila sramno od tih anglosaksonaca. E to je njihova pravda!

Zato i jesu ovi pritisci na predsjednika Republike Srpske i Republiku Srpsku. Zato i jesu sve ove sankcije prema SNSD-u i SDS-u u Republici Srpskoj. Oni žele da njihova laž bude istina. Da se zaboravi i 1942. i 1992. godina, a da jedina istina bude njihova verzija Srebrenice iz 1995. godine.

Ogromna stradanja Srba Srebrenice i 1942. i 1992. godine treba zaboraviti kroz novu rezoluciju koju nam spremaju Nijemci i njihovi pomagači u UN. Mi znamo našu istinu. Ona će sve više prodirati na istok. Istina živi u nama jer su Srbi slobodarski narod koji se u svojoj istoriju borio protiv okupatora i osvajača. Naša sloboda je jača od Vaše sile i Vaše laži…

Dr Radomir Pavlović

Izvor: ISKRA

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: