Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Dr Edvard Herman: Zločin u Srebrenici je džinovska politička prevara

Pre dvadesetijednu godinu, 11. jula 1995. godine, dogodio se masakr u Srebrenici.

Dr Edvard Herman
Dr Edvard Herman

ENGLISH

Poznati autor dr Edvard Herman razgovarao je sa Džonom Roblsom u vezi činjenica o masakru u Srebrenici kao izgovoru  za “humanitarnu” invaziju bivše Jugoslavije i obrazložio “zvaničnu ” verziju koja je bila promovisana od  strane Zapada.

Dr Herman otkriva da je u stvari bilo više zločina u Srebrenici, a da je ubijanje bosansko-muslimanskih vojnika u Srebrenici (izgovor Zapada ) bio odgovor na ubistvo više od 2.000 srpskih civila, uglavnom žena i dece, na toj lokaciji, piše “ globalresearch.ca”

Robls: Moje prvo pitanje  je o “masakru u Srebrenici ” i o načinu na koji je vlada manipulisala medijima. Možete li nam to objasniti ili nam dati neki uvid o tome?

Herman: Masakr u Srebrenici uvek stavljam u navodnike jer ih je zapravo bilo mnogo na području Srebrenice. Na primer, bio je onaj pre jula 1995. godine, kada je ogroman broj Srba ubijen od strane muslimana, bosanskih muslimana i snaga koje su izašle iz Srebrenice.

Jedna procena je da je bilo više od 150 srpskih sela koja su potpuno zbrisana, a jedna studija otkriva imena 2.383 srpska civila koji su ubijeni u periodu od 1992. do jula 1995. godine. Mogli bismo to nazvati “prvi  masakr u Srebrenici”. Zatim je u julu 1995. godine …

Robls: Samo da razjasnimo, bilo je Srba na tom tom prostoru koji su ubijeni?

Herman: Da! Govorimo o 2.383 srpska civila koji su ubijeni pre jula 1995. godine.  Vojska bosanskih Srba je ponovo zauzela Srebrenicu u julu 1995. godine, a bilo je smrtnih slučajeva i pogubljenja i nakon toga. To je ono što se na Zapadu zove “masakr u Srebrenici”, ali to je uglavnom sve politički izmanipulisano.

Broj ubijenih na tom prostoru je verovatno negde između 500 i 1.000. Drugim rečima, manje od polovine broja srpskih civila koji su ubijeni pre jula 1995. godine.

Tvrdnja Zapada  je da je 8.000 muškaraca i dečaka pogubljeno u masakru u Srebrenici, ali primetićete da su to sve bili muškarci i vojnici, a onih ranije ubijenih  2.383 civila uključuje veoma veliki broj žena i dece.

Dakle, govorimo u suštini o egzekuciji vojske u drugom masaku. I naravno,  nikada nije  dokazano da je ubijeno 7.000 ili 8.000 muškaraca i dečaka. Tela pronađenih u grobnicama  ima oko 2.500.

Mnoga  tela imaju rane nastale pogibijom u borbi. Zapadna propaganda računa da su sva tela pronađena posle jula 1995. godine pogubljena, a vrlo dobro je poznato da je veliki broj tih ljudi stradao u borbi.

Takođe, još jedan važan podatak o masakru u Srebrenici jeste da su sva ta ubistva Srba došla iz područja koje je trebalo da bude “sigurno utočište”. Srebrenica je trebalo da bude sigurno mesto, sigurno utočište. To je trebalo da bude demilitarizovano područje, ali to nikada nije bilo.

Dakle, vojnici , bosanski Muslimani, ulazili su u Srebrenicu i ubijali  srpske civile. Ovo je sve bilo potpuno zanemareno u zapadnim medijima. Ispalo je kao da su Srbi došli u julu i počeli proizvoljno da ubijaju.

Sam francuski zvaničnik, Filip Moriljon, rekao je da je ubeđen da su Srbi ubili bosanske muslimane u Srebrenici zbog onoga što su oni učinili Srbima pre jula 1995. godine. To nije objavljeno u zapadnim medijima.

Drugim rečima, prvi masakr je ono što je dovelo do manjeg drugog masakra uglavnom vojno sposobnih ljudi.

Sve  to oko  masakra u Srebrenici predstavlja veliku političku prevaru . Masakra je bilo, ali on je bio odgovor i osveta za ubijene žene i decu.

Jedno od obeležja  masakra u  Srebrenici, onog drugog masakra, jeste da  je 20.000 Srebreničkih žena i dece autobusima prevezeno na bezbednu teritoriju od strane srpske vojske . Žene i deca nisu ubijani, već samo vojno sposobni ljudi, a veliki deo njih koji su umrli su poginuli u borbi .

Dakle, moja procena je da je možda bilo 500 do 1.000 pogubljenja, osvetničkih pogubljenja.

Srebrenica_genocid_nad_Srbima

Robls: Izvinite. Koliko?

Herman: 500 do 1.000, rekao bih.

Robles: 500 do 1.000.

Herman: Da. To je bio rat, to je bila vojska koja je videla masakr svojih civila u mnogo većem broju. To je potpuno potisnuto na Zapadu, ispada  kao da su Srbi došli u Srebrenicu i počeli da ubijaju bez razloga! To je apsolutna prevara!

Dakle, smatram masakr u Srebrenici ogromnim propagandnim trijumfom . Zapad je želeo da napadne Srbiju i izbegne mir. Njima je taj masakr bio potreban.

Robls: Rekli ste oko 2.380 civila, žena i dece uglavnom …

Herman: Srpkinje i deca, da.

Robls: … su prvobitno ubijeni . To je bila Srebrenica …

Herman: Prvi masakr u periodu između 1992. i jula 1995 godine. To su bili srpski civili. Takođe je stotine srpskih vojnika  ubijeno u tom periodu , ali  ja samo govorim o civilima!

Robls : Civili, zar ne? A onda je u znak odmazde ubijeno oko 2.500 bosanskih vojnika muslimanske veroispovesti.

Herman: To zvuči zavaravajuće, jer je od 8.000 navodno pogubljenih, bilo 2.000 onih koji su zaista bili ubijeni, uglavnom u borbi.

Robls: U borbi. U redu, shvatam. Shvatam.

Herman: Da, a pogubljenjo je, kao što sam rekao verovatno od 500 do 1.000 vojnika.

Robles: U redu. Dakle, to su bili bosanski Muslimani koji su direktno bili odgovorni za ubijanje ogromnog broja srpskih civila. Jesam li u pravu?

Herman: Srbi su zapravo imali spiskove vojnika bosanskih Muslimana koje su želeli da ubiju, ali ja iskreno ne mogu reći da su oni bili jedini koji su pogubljeni. Ali svakako, značajan broj onih koji su ubijeni su bili na tim listama, listama za osvetu.

(Vebtribjun)

Izvor: NOVA SRPSKA POLITIČKA MISAO

 

Vezane vijesti:

Čedomir Antić: Kako bi danas izgledao Balkan da nije bilo Srebrenice

Andrej Fajgelj: Rasizam za srpske žrtve

Mladen Grujičić: Dosta je nametanja genocida!

Srebrenica kao religija

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. Sve je režirano još u Jajcu stvaranjem navodno administrativnih granica “bratskih”naroda a potom postepeno davanje republikama obrise dršavnosti a sa ustavom 1974 i punu državnost a da bi te države postale međunarodno priznate morali su biti zametnuti ratovi !Za to je osmišćlen sistem provokacija nacionalizmom da bi narodi ušli u međusobne ratove najpre Akademija nauka sa svoim proglasom potom polemika koja je režirana da uznemiri javnost potom turbo folk da uspali mase i onda pojedinačni zločini excesi koje su obavljali lokalni kriminalci pod kontrolom titoista (Arkan Ćenda…) jer potrebna su inicijalna ubistva da bi se zametnuo opšti rat i raspad i naravno ve potpomognuto titovim saveznicima sa zapada i iz sveta uopšte koi su novcem potpomagali ratni požar!Srebrenica je deo te ukupnosti potpuno režirana jer su sa SVIM ZARAĆENIM STRANAMA (narodima) komandovalo iz istog centra pri čemu je morao biti postignut efekat Srba kao zločinaca koi su krivi ZA SVE ZLOČINE da bi se isekao etnički prostor Srba i da bi se Srbi proterali u titovu užu Srbiju !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: