fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Donjeck: Izložba o stradanju srpskog naroda za vreme NATO agresije

U Donjecku je postavljena izložba pod nazivom «Mi hoćemo mir» posvećena stradanju srpskog naroda za vreme NATO agresije na našu zemlju. Izložbu je postavio Rus, Roman Iljuškin, a sponzor izložbe je Nikita Mihalkov. O svemu tome nas je obavestio naš dobrovoljac u Novorusiji, Dejan Berić, na svojoj Fejsbuk stranici.

Prenosimo njegov komentar u celini:

«Zahvaljujući Romanu Iljuškinu, Rusu koji voli Srbiju više od pojedinih Srba (od ovih na vlasti sto posto), u Donjecku je otvorena izloba pod nazivom «MI HOĆEMO MIR».

Roman je fotograf koji je za vreme NATO agresije živeo sa našim narodom, preživljavao bombardovanja i fiksirao kroz objektiv svoje kamere zločine NATO agresora.

Izložba u Donjecku

Zahvaljujući njemu postavljena je izložba o stradanju našeg naroda za vreme tog zločinačkog poduhvata koji su bolesni umovi nazvali «Milosrdni anđeo». Nije im bilo dosta što su ubijali anđele nego su rešili i da se sprdaju sa nama. Dokle god ima takvih ljudi, kao što je Roman, zlo koje su učinili «zapadni civilizovani ljudi» neće biti zaboravljeno.

Meni je veoma drago sto je Donjeck domaćin takve izložbe, i što narod DNR-a može da se upozna sa mnogo toga što donose EU i NATO kao i njihov glavni idejni tvorac Amerika kroz svoju demokratiju.

Romana, inače, deca na Kosovu znaju kao Deda Mraza, pošto nekoliko godina zaredom posećuje nas napaćeni narod na Kosovu i nosi deci novogodišnje poklone.

I velika zahvalnost Nikiti Mihalkovu kinorežiseru iz Rusije što je sponzor ovog projekta.

Inače čovek od srca voli Srbiju! Možda se malo uvredio što nisam hteo da stavim na glavu šajkacu sa četničkim znakom, ali to je principijelno. Vuk Drašković (a još tada sam govorio da je izdajnik) je čovek koji je sada pokazao svoje pravo lice i sproveo u delo projekat svojih američkih učitelja i savetnika, a to je da snova razjedini srpski narod.

Četnici i partizani su prošlost, istorija koju ne treba zaboraviti, ništa nije samo dobro ili loše u prošlosti- ima svega i sve treba pamtiti.

Dobro da se radi još bolje, a loše da se ne ponavlja.

Međutim oni koji su hteli razbiti Jugoslaviju kao jednu od vodećih ekonomskih i vojnih država Evrope, radili su veoma mudro tražeći slabe tačke u svim narodima na prostorima bivše Jugoslavije.

Vuk Drašković je napravljen liderom, i njegovo delo je bilo razjediniti Srbe propagirajući to da su četnici bili dobri, a partizani loši.

Naravno da su njegovi nalogodavci znali da će Srbi koji su ceo vek proveli kao komunisti žestoko reagovati na to i isto tako zestoko odgovoriti.

Nažalost bili su u pravu.

Iako je od devedesetih prošlo mnogo godina, i dalje je taj jaz među komunistima i četnicima nepremostiv.

Kao što sam rekao to je istorija, a iz istorije smo dužni da učimo a ne da je oživljavamo.

Živimo u jednom novom svetu, gde je u ovako teškom trenutku za naš narod i našu lepu Srbiju veoma važno da se ujedinimo a ne da se razjedinjujemo i svađamo.

Ne samo Srbi već svi stanovnici Srbije koji znaju šta je to prava demokratija, šta znači poštovati svoju zemlju i ako treba stradati za nju, ali dati bolju budućnost budućim generacijama. A tim razjedinjavanjem nikad nećemo nista postići.
Malo sam udavio ali leži na duši, lakše je kad se kaže…»

Fotografije sa izložbe:

Izložba u Donjecku

Izložba u Donjecku

Izložba u Donjecku

Izložba u Donjecku

Izložba u Donjecku

Izložba u Donjecku

Izložba u Donjecku

Izvor: SRBI NA OKUP

 

Vezane vijesti:

Goran Jevtović: General Lazarević – povratak komandanta

Zar u savez sa ubicama naše dece?

Vaclav Dvoržak: Evropa zbog Srba treba da preispita svoju savest

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: