Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Događaji na Majdanu veoma liče na ono što je bilo u BiH

Datum objave: četvrtak, 27 novembra, 2014
Veličina slova: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/emir_kusturica.jpg

Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica smatra da je Ukrajina realizacija stare američke ideje o približavanju Nato saveza granicama Rusije i da to isključivo vidi na taj način, jer događaji koji su se odigrali na Majdanu veoma liče na ono što je bilo u BiH.

“Kad je počeo rat u Bosni, on je bio upravo takav, sporadičan, sukobi su izbijali od slučaja do slučaja, ali sve je stvarno počelo kada su se na volšeban način pojavili nekakvi snajperisti na hotelu ‘Holidej in’ /u Sarajevu/ i počeli da pucaju u ljude okupljene na antiratnom mitingu.

Po nekoj inerciji, za to su optuženi Srbi, ali nisu izneseni nikakvi dokazi. Na Majdanu je dokazano da su došli naoružani pripadnici organizacije ‘Blekvoter’. I razgovor ministra unutrašnjih poslova Estonije sa Ketrin Ešton potvrdio je da su to zaista oni ljudi koji pucaju u aktiviste Majdana i u policiju”, rekao je Kusturica u intervju za rusku televiziju “Zvezda”, a prenosi “Ruska reč”.

To znači, kaže Kusturica, da u svijetu postoji sila koja smatra da je rat jedini i pravi generator takozvanog kruga o kome je, kako kaže, i ranije govorio.

“I u tom smislu, Ukrajinu vidim kao zabrinjavajući faktor. Svi mi znamo da još od 1945. postoje specijalne naoružane grupe koje izazivaju nerede u svim dijelovima svijeta, a tačka do koje su ti neredi dovedeni poslije Iraka, Sirije, ‘arapskog proljeća’ i Gadafija uvodi nas u veoma kritičnu fazu”, ocijenio je Kusturica.

On je rekao da je sada još jednom potvrđeno da je ukrajinska kriza ono što dovodi američke vojnike bliže Rusiji. “To je glavni cilj. Sve ostalo se radi samo da bi se to postiglo”, istakao je Kusturica.

Kada bi Rusija bila manje humana, kaže Kusturica, ona bi morala da brani svoju granicu. “Ali ruska granica se daleko bolje brani na daljim prilazima nego što je Ukrajina. Ukrajinska kriza je dovela tuđu armiju na granicu sa Rusijom. I ona je sada u opasnosti. I to je loša situacija”, ocijenio je Kusturica.

On je naveo da se svojevremeno Mihail Gorbačov dogovorio sa Džordžom Bušem Starijim da se Nato neće širiti, ali on se u tom trenutku prepustio tuđem uticaju.

“To se dešava sa dobronamjernim Slovenima koji ponekad budu obmanuti. Džordž Buš je obećao da se neće širiti, ali to je bilo na riječima. Nigdje nema takvog sporazuma u pisanoj formi. I to je, naravno, bila greška. Isto tako je i kod nas. Mnogi Srbi, a posebno Hrvati i muslimani, povjerovali su da je Slobodan Milošević rasturio Jugoslaviju”, rekao je Kusturica.

Oni zaboravljaju, dodaje on, da je Džordž Buš Stariji tada izjavio da nijedna bivša jugoslovenska republika neće imati diplomatske odnose sa SAD ukoliko ne napusti Jugoslaviju.

“Mi ne možemo govoriti o Slobodanu Miloševiću kao rušitelju Jugoslavije, kako ga je prikazala propaganda, kada znamo da je Džordž Buš rekao da neće biti diplomatskih odnosa sa jugoslovenskim republikama… Znači, oni nisu htjeli Jugoslaviju, a ne Slobodan Milošević. Isto tako je i kod vas. Amerika širi propagandu i čovjeku je veoma teško da dođe do prave istine”, ocijenio je Kusturica.

Izvor: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

Emir Kusturica: Pobunjeni anđeli – Jadovno 1941.

Genocid u Andrićgradu vide samo unuci ustaša – Jadovno 1941.

PLANOVI ZA POČETAK RATA – Jadovno 1941.

Dr MILORAD EKMEČIĆ: Sukob u Ukrajini je ništa drugo nego 

Ukrajinska kriza i Intermarium plan – Jadovno 1941.
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top