fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Dnevnik ratnog hirurga dr Miodraga Lazića: Otac Slađe (14) mi je ljubio krvave klompe da je spasem

Dnevnik koji ne sme biti zaboravljen, srca umrlih koja su počela da kucaju u njegovim rukama i scena kad jedna majka gleda u svoje dete koje umire, zatim sklapa oči i odlazi za njim, na onaj svet.

Doktor Miodraga Lazić

Srbiju i Republiku Srpsku danas je potresla vest o smrti ratnog hirurga, doktora Miodraga Lazića (65), direktora Urgentnog centra Niš. Pre samo pet dana objavljeno je da je doktor oboleo od korona virusa, a posle velike borbe za život, u kojoj su mu pomagale njegove kolege, čuveni doktor zauvek je zatvorio oči. Kao dobrovoljac učestvovao je u odbrani Republike Srpske gde se istakao hrabrošću i požrtvovanošću. O njemu je snimljen i dokumentarni film “Dnevnik ratnog hirurga”.

Omiljeni i nadaleko poznati dr Miša Lazić ili dr Laza, preminuo je juče u 5.30 časova od posledica koronavirusa. Među prvima je inficiran u Nišu i među zdravstvenim radnicima. Tokom borbe protiv opakog virusa stizale su mu poruke podrške voljenih Krajišnika, prijatelja iz Republike Srpske, a u svojoj poslednoj poruci dr Lazić je rekao da je “otišao časno i pošteno”.

– Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv, bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nisu dozvoljavali da se sklonim. Takav sam bio na Krajiškom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu četiri godine, za vreme NATO bombardovanja. Neću da odem tiho, hoću da odem onako kakav sam bio čitav život, a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim, ali ja to sebi nikad ne bih oprostio – piše u njegovoj poruci koja je danas osvanula na društvenim mrežama.

Izvor: VIDOVDAN

Vezane vijesti:

NAPUSTIO NAS JE VELIKI RODOLjUB I RATNI HIRURG LAZA… njegovo viteško oproštajno slovo je lekcija kako treba živeti.

NIŠ SE VELIČANSTVENO OPROSTIO OD OMILjENOG HIRURGA MIODRAGA LAZIĆA! (video)

Srećko Maksimović: Na vest o smrti – dr Miodrag Lazić, vječni trag u (ne)vremenu

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: