Dijalog o statusu otpušenih radnika

Datum objave: subota, 7 oktobra, 2017
Veličina slova: A- A+

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća pozdravio je otvaranje dijaloga vlasti BiH i Hrvatske o rješavanju radnopravnog i socijalnog statusa radnika iz BiH koji su u periodu od 1991. do 1995. godine otpušteni sa posla u Hrvatskoj, ali je napomenuo da se s tim uveliko kasni.

Nikola Puzigaća
Nikola Puzigaća

“Udruženje se godinama zalaže i insistira na otvaranju dijaloga između vlasti BiH i Hrvatske da bi konačno bila riješena radna prava i socijalni status radnika koji su bespravno u Hrvatskoj tokom proteklog rata otpušteni sa posla”, rekao je Puzigaća.

On smatra da je potrebno intenzivirati međudržavne razgovore BiH i Hrvatske da se ovo pitanje okonča i da predstavnici ovog i drugih udruženja, čije članstvo muči ova problematika, na određeni način budu dio ovog procesa.

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović izjavio je u četvrtak u Sarajevu nakon susreta sa ministrom rada i penzionog sistema Hrvatske Markom Pavićem da je otvorio pitanje rješavanja radnopravnog i socijalnog statusa radnika iz BiH koji su u periodu od 1991. do 1995. godine otpušteni s posla u Hrvatskoj.

Osmanović je naveo da je Savjet ministara formirao radnu grupu, koja je nekoliko puta analizirala ovaj problem, te očekuje da to učini i Hrvatska da bi ovo pitanje bilo riješeno.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Puzigaća: Psi lutalice su u EU zaštićeniji od Srba u Hrvatskoj

Puzigaća: Hrvatska obustavila oko 1,2 miliona penzija …

Puzigaća: Dvostruki aršini međunarodne zajednice | Jadovno …
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top