fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Deset boraca iz Crkvine poginulo na današnji dan 1992. godine

U Gornjoj Crkvini kod Šamca danas je služen parastos za 37 pripadnika Vojske Republike Srpske, od kojih je 10 poginulo na današnji dan 1992. godine, te za šest civilnih žrtava rata.

U Gornjoj Crkvini kod Šamca danas je služen parastos za 37 pripadnika Vojske Republike Srpske, od kojih je 10 poginulo na današnji dan 1992. godine, te za šest civilnih žrtava rata.
Šamac – parastos Foto: SRNA

Predsjednik Boračke organizacije opštine Šamac Lazar Blagojević rekao je da se na današnji dan 1992. godine dogodio najžešći napad na liniju odbrane Druge posavske brigade Vojske Republike Srpske.

„Oni su stali na branik Crkvine, opštine i Republike Srpske. Ovo je jedan od najtužnijih dana za Crkvinu i opštinu Šamac i ne smijemo zaboraviti ove junake, ali ni druge borce Vojske Republike Srpske koji su živote dali za Srpsku“, rekao je Blagojević.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević napomenuo je značaj koji su tokom rata imali Crkvina, šamačka opština i narod, te da mu je čast da se danas pokloni ovim žrtvama.

„Ukupno 43 žrtve u Crkvini opominju da nam treba mnogo više jedinstva i rada“, naglasio je Milićević.

Prema njegovim riječima, Republiku Srpsku je stvorio narod i svi zajedno je brane.

Milićević je naglasio da će učiniti sve da u ovim teškim vremenima bude olakšan život porodica poginulih.

„Danas šaljemo jasnu poruku da je Republika Srpska postojana i stabilna. Stabilna Republika Srpska je preduslov svih nas“, rekao je Milićević.

Porodice poginulih, te predstavnici lokalne vlasti, mjesne boračke organizacije i mjesne zajednice Donja i Gornja Crkvina, Kruškovo Polje i Miloševac položili su vijence na spomen-obilježje.

Nakon toga održana je memorijalna fudbalska utakmica između fudbalera Crkvine i Tišine.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Šamac: Parastos za poginule u otadžbinskom i drugom svjetskom …

Pomen za 114 poginulih boraca i 22 civila | Jadovno 1941.

Parastos za 14 poginulih pripadnika VRS i tri civilne žrtve …

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: