fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Delegacija Odbora za Srbe u regionu u poseti kod patrijarha Irineja

Delegacija Odbora je posetila Patrijarha srpskog Irineja, povodom Izložbe o Jasenovcu koja će se održati u petak 28. aprila u Skupštini Srbije.

Ivan Kostić je predvodio delegaciju Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, koju su još sačinjavali narodni poslanik Miodrag Linta, zamenik predsednika Odbora i gospođa Jadranka Jovanović, poznata srpska umetnica koja je takođe član ovog Odbora.

Ivan Kostić je govorio o dosadašnjim aktivnostima Odbora, gde je istaknuto da se u mnogim zemljama regiona ne poštuju osnovna ljudska prava prema srspkoj zajednici. Takođe je upoznao Patrijarha Irineja u vezi sa aktivnostima Odbora po pitanju teme Jasenovca i stradanja Srba u 20-om veku.

Patrijarh je blagoslovio rad Odbora i istakao da se mora nastaviti sa upoznavanjem domaće i međunarodne javnosti sa stradanjem Srba u 20-om veku i da tim radom vršimo prevenciju genocida, kako nam se neke stvari opet ne bi ponavljale u budućnosti.

Izvor: IN4S

Vezane vijesti:

Patrijarh Irinej: Nedostupnost vatikanskog arhiva najveći problem

Izložba o Jasenovcu 28. aprila u parlamentu Srbije | Jadovno …

Zid ćutanja oko Jasenovca | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: