Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Delegacija OML u poseti Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu

Delegacija OML u poseti Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu

Delegacija OML u poseti Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, gospodin Mlađen Cicović, primio je delegaciju Udruženja Ognjena Marija Livanjska, 10. septembra t.g. u prostorijama Predstavništva.

Pored direktora Cicovića, sastanku je prisustvovao i Boriša Maksimović, dok su Udruženje OML predstvaljali: predsednik Nikola Petrović, Gordana Dostanić i Miloš Damnjanović.

Tokom dužeg, prijateljskog i veoma konstruktivnog razgovora predstavnici Udruženja su svoje domaćine ukratko upoznali sa ciljevima i planovima kao i do sada realizovanim poslovima Udruženja i informisali se o načinu rada i organizaciji Predstavništva.

Zajednički zaključak prvog sastanka je da obe strane, međusobnim uvažavanjem i saradnjom, mogu doprineti postizanju boljih rezultata u očuvanju srpske kulture i tradicije, upoznavanja šire javnosti sa korenima i duhovnim i kulturnim bogatstvom livanjskih Srba, kao i velikim žrtvama i stradanjima zbog vere i nacije. Takođe, razgovaralo se i o optimalnom načinu organizacije raseljenih Srba livanjskog područija radi ostvarenja kontakata sa opštinskom administracijom i lokalnim javnim ustanovima, a radi ustanovljavanja što boljih aktuelnih uslova života u srpskim naseljima.

Dalja saradnja između Udruženja OML i Predstavništva RS odvijaće se po konkretnim projektima, o čemu će članstvo Udruženja i šira javnost biti detaljno obaveštevani.

Zahvaljujemo se Predstavništvu RS i gospodinu Cicoviću na srdačnom prijemu i spremnosti za dalju saradnju.

Slike možete pogledati ovdje: http://omlivanjska.com/2015/09/10/predstavnistvors/

Izvor: Udruženje Ognjena Marija Livanjska

Vezane vijesti:

ZA POMEN ŽRTVAMA ILI OGNjENA MARIJA 1941. GODINE

Predstavnici Udruženja Ognjena Marija Livanjska kod episkopa Atanasija

Skupština podružnice OML u Banja Luci

Livanjsko polje – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: