Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Delegacija OML u poseti Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu

Datum objave: petak, 11 septembra, 2015
Objavljeno u Livanjsko polje
Veličina slova: A- A+

Delegacija OML u poseti Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu

Delegacija OML u poseti Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, gospodin Mlađen Cicović, primio je delegaciju Udruženja Ognjena Marija Livanjska, 10. septembra t.g. u prostorijama Predstavništva.

Pored direktora Cicovića, sastanku je prisustvovao i Boriša Maksimović, dok su Udruženje OML predstvaljali: predsednik Nikola Petrović, Gordana Dostanić i Miloš Damnjanović.

Tokom dužeg, prijateljskog i veoma konstruktivnog razgovora predstavnici Udruženja su svoje domaćine ukratko upoznali sa ciljevima i planovima kao i do sada realizovanim poslovima Udruženja i informisali se o načinu rada i organizaciji Predstavništva.

Zajednički zaključak prvog sastanka je da obe strane, međusobnim uvažavanjem i saradnjom, mogu doprineti postizanju boljih rezultata u očuvanju srpske kulture i tradicije, upoznavanja šire javnosti sa korenima i duhovnim i kulturnim bogatstvom livanjskih Srba, kao i velikim žrtvama i stradanjima zbog vere i nacije. Takođe, razgovaralo se i o optimalnom načinu organizacije raseljenih Srba livanjskog područija radi ostvarenja kontakata sa opštinskom administracijom i lokalnim javnim ustanovima, a radi ustanovljavanja što boljih aktuelnih uslova života u srpskim naseljima.

Dalja saradnja između Udruženja OML i Predstavništva RS odvijaće se po konkretnim projektima, o čemu će članstvo Udruženja i šira javnost biti detaljno obaveštevani.

Zahvaljujemo se Predstavništvu RS i gospodinu Cicoviću na srdačnom prijemu i spremnosti za dalju saradnju.

Slike možete pogledati ovdje: http://omlivanjska.com/2015/09/10/predstavnistvors/

Izvor: Udruženje Ognjena Marija Livanjska

Vezane vijesti:

ZA POMEN ŽRTVAMA ILI OGNjENA MARIJA 1941. GODINE

Predstavnici Udruženja Ognjena Marija Livanjska kod episkopa Atanasija

Skupština podružnice OML u Banja Luci

Livanjsko polje – Jadovno 1941.

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top