fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Dejan Ristić: Najavljena žurka na platou ispred Groba neznanog junaka skandal neviđenih razmera

Od više zabrinutih prijatelja upravo dobijam informaciju da je 25. avgusta na platou ispred Groba neznanog junaka planirano održavanje javnog skupa, odnosno rejv žurke.


Organizator događaja je ,,TIME : CODE“, a najavljen je i nastup izvesnog Denisa Horvata. Iz ,,TIME : CODA“ saopštavaju i to da je cilj organizacije ove žurke promovisanje kulturnog nasleđa Srbije (!!!).

Ovo je skandal neviđenih razmera jer bi to značilo da smo dosegli i onaj stadijum ljudskog i moralnog sunovrata koji podrazumeva da ćemo igrati i pevati na nečijem grobu.

Igrajući na Grobu neznanog junaka mi bismo, istovremeno, zaigrali i na Gazimestanu, Ivankovcu, Mišaru, Deligradu, Čegru, Ljubiću, Ceru, Kolubari, Krfu, Vidu, Zejtinliku, Kajmakčalanu, Šumaricama, Jajincima, Kadinjači…
Drugim rečima, zaigrali bismo i pljunuli na sopstveno istorijsko, nacionalno, zajedničko i pojedinačno ljudsko dostojastvo.

Zamislite da Grci organizuju žurku na Termopilima, Rusi kod Borodina, zapadni saveznici na Verdenu…

Nezamislivo, zar ne?

Iako je mladić koji počiva u Grobu neznanog junaka samo simbolično nepoznat, on je zajednički div-junak i predak svih nas koji težimo slobodi, nepokoru i miru.

Kompleks Groba neznanog junaka je zakonom zaštićen spomenik kulture od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju.

Kao Srbin i kao građanin molim da se opredeli druga i primerenija lokacija za održavanje javnog skupa zabavnog karaktera, a ne Grob neznanog junaka.

(Fejsbuk stranica Dejana Ristića)

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: