Deca Srebrenice u Beogradu

Datum objave: subota, 21 oktobra, 2017
Objavljeno u Srebrenica
Veličina slova: A- A+

Pozivamo vas da 22.oktobra u 18 časova u sali Stamenković Centra za kulturu „Vlada Divljan“ – Palilula prisustvujete koncertu „Deca Srebrenice u Beogradu“.

Udruženje Ćirilica je domaćin večeri folklora i srpske igre i pesme u kome učestvije SKUD „Sveti Despot Stefan Lazarević“ iz Srebrenice zajedno sa KUD-om Nikola Tesla iz Beograda i Prvim beogradskim pevačkim društvom.. U programu je predviđeno učešće i poznatih umetnika Ljubomira Manasijevića, pojca srpskih duhovnih i tradicionalnih pesama, Dragiše Simića sakupljača narodnih izreka, zdravica i izvornih pesma, Dejana Lazarevića, autora više knjiga o Despotu Stefanu kao i hora Srbskih pravoslavnih pojaca.

KUD Nikola Tesla je osnovano 1926. godine u Beogradu i poznato je po tome da je upravo sam veliki naučnik dao pristanak da po njemu društvo dobije ime a poslao je iz Amerike zastavu sa kopljem kao i idejno rešenje amblema društva. U svojoj bogatoj istoriji KUD Nikola Tesla je osvajao mnogobrojna priznanja u zemlji i inostranstvu a svoj rad ostvaruje u okviru GSP Beograd.

Srpsko kulturno umetničko društvo Sveti Despot Stefan Lazarević iz Srebrenice osnovano je 29. februra 2016. godine pri pravoslavnoj crkvi i srpskom kulturnom centru „Sveti Despot Stefan Lazerević“ u Srebrenici kao način da se deci i mladima omogući očuvanje srpske tradicije i kulture. Pored folklorne društvo ima guslarsku i žensku pevačku sekciju.

Izvor: ĆIRILICA


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top