Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Da sa Kosova proteraju sve Srbe, ono će opet biti srpsko

Kada je Kosovo u pitanju, svi se prave da nikome ništa nije jasno, a jasnije ne može biti! Nekakvi bivši i budući „zvaničnici“ izmaštane samostalne države Kosova, a u zbilji bivši i sadašnji zločinci, mogu ovih dana da izjave šta god požele i da za to ne snose nikakvu odgovornost!

Milan Ružić
Milan Ružić

Ne znam da li Evropa, koju svi doživljavaju kao obećani raj, a ona nije daleko od pakla, možda ima loše prevodioce, pa se sve izjave koje se upute sa Kosova prema Srbiji tumače pogrešno? Kada se već svi frljaju optužbama vezanim za hakere, da nije možda neki američki haker umešao prste u program za prevođenje?

Dok đaci u Tirani uče o Velikoj Albaniji, naši đaci ne znaju ni gde je Kosovo! A dok se Kosovo puni novim američkim trupama, kod nas se prazne glave onih koji bi morali brinuti o Kosovu!

Najjezivije od svega su bile pretnje da Srbija više neće postojati na Kosovu ako pojedinci postanu zvaničnici! Ne znam samo kako planiraju da ukinu Srbiju na Kosovu? Drugo, kako nikoga od njih nije sramota da budu zvaničnici dela Srbije, koju toliko mrze, pljuju i čiji su narod istrebljivali?

Godinama se govori o „oslobađanju“ Kosova! Ne znam samo zašto zadržati naziv Kosovo ako tu nema Srba? Znam da nema veće radosti, ako već mrze sve što je srpsko, oteti najsrpskiji deo ove planete, ali da li ima većeg poniženja nego živeti na mestu za koje znate da nije vaše i da nikada neće ni biti? Da sa Kosova proteraju sve Srbe, opet će ono biti srpsko i to niko ne može da promeni!

Isto tako se ovih dana išlo do toga da se Kosovo naziva „demokratskom zemljom“. Mislim da su ovde prevodioci opet zakazali, jer je valjda prirodno reći da je Kosovo srpska zemlja!

Od preklanih vratova, popaljenih kuća, silovanih žena, preoranih puteva, zaravnjenih crkava, okupiranih manastira, zlostavljane srpske dece, trgovine organima, zida plača, jedino više boli zid ćutanja „savremene demokratske Evrope“ i sveta! Kada se ovakvi zločini prećute, onda se seje nepravda i zlo! A šta sve te svetske glavonje očekuju da žanju sa Kosova ako sade samo žrtve? Meni deluje da je ono što se danas događa u velikim evropskim gradovima samo početak kosovske žetve!

Ne znam samo kako se još uvek niko od zločinaca nije založio za to da se u Srbiji iz obrazovnog programa u školama izbaci pesma „Na kraj sela žuta kuća“ kada već tvrde da nema dokaza o njenom postojanju?!

Svaka teška reč, svaka žrtva, svako kamenovanje, svako paljenje i sve reči optužbe se tako lagano provuku u svet, a da se niko ne zapita kako to da su ti Srbi, taj okrutni i genocidni narod, najviše propatili i najviše nestali u odnosu na sve druge? Niko više ne dovodi u pitanje srpsku krivicu!

Ako već granice današnjem svetu ne znače ništa, zašto se onda toliko ratuje da bi se one ponovo postavile i zašto se novouspostavljene granice teže pomeraju od starih? Kako je došlo do toga da večiti istorijski gubitnici postaju novi pobednici i da novonastale države izmišljaju istoriju ne bi li dokazale da su starije od svih drugih? Otkad su to fašisti postali filantropi, tlačitelji borci za ljudska prava, zločinci postali državnici (a ne obratno kako nas istorija uči), teroristi borci za slobodu?

Interesuje me postupak kojim će oni koji su izvalili srpske spomenike postati heroji! Ti ljudi su iste te Srbe, ubivši ih, oterali u grobove, a sada ih mrtve nanovo ubijaju tako što im i poslednji trag o postojanju zatiru! Nije zločincima bilo dovoljno što bi na Duhovske zadušnice Srbi plakali za svojim voljenima koje su „demokratizacija“ i „oslobađanje“ Kosova odveli u smrt, nego su pored srpskih ovozemaljskih kuća, porušili i one večne! Taj jad i to plakanje su najlepša pesma, kojom dušu poje evropske i svetske demokrate i borci za ljudska prava, koju im komponuju zločinci, a izvodi hor namučenog srpskog naroda!

I kad se svi zločini protiv Srba poreknu, svet će tako priznati da je poludeo, a Srbi će ostati da žive sudbinu Kosova, zemlje koje je ujedno i kolevka i večna kuća, radost i muka, ponos i rana junačka!

Autor: Milan Ružić

Vezane vijesti:

Visoki Dečani | Jadovno 1941.

Ko će te ljude pamtiti ako mi nećemo? | Jadovno 1941.

Od koga sad Voker „oslobađa“ Kosovo? | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: