Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Da li BIA kreće u obračun sa hrvatskom ekonomskom agenturom u Srbiji?

Datum objave: subota, 17 septembra, 2016
Veličina slova: A- A+

Todorić

Hrvati su za proteklih petnaest godina kupili desetine hiljada hektara zemlje u Vojvodini, kupili su gro srpskih firmi koje se bave proizvodnjom hrane, otvorili su velike prehrambene sisteme. Sa tih pozicija crpe obaveštajne podatke

Nedeljnik Ekspres ekskluzivno saznaje da su srpske bezbednosne službe locirale 30 hrvatskih agenata u Srbiji.

Kako će se okončati njihova karijera zavisiće od stava koji nova hrvatska vlada, kada se formira, zauzme po pitanju bezbednosne politike prema Srbiji

Srpske službe bezbednosti registrovale su 30 hrvatskih agenata, od kojih je jedan broj zaposlen u našoj administraciji, a nekoliko u MUP-u Srbije. Oni su pod lupom naše bezbednosno-informativne agencije, a kako će se okončati njihovo dugogodišnje vršljanje po našoj zemlji, zavisiće od stava koji nova hrvatska vlada, kada se formira, zauzme po pitanju bezbednosne politike prema Srbiji, iako su procene da se u tom smislu ništa neće promeniti.

Ovo je stav bezbednjaka tajne policije i vojske koji su “radili” hrvatsku tajnu službu. Kako kažu, interesi Hrvatske u Srbiji toliko su veliki da je gotovo nemoguće da povuku svoju špijunsku mrežu, čak po cenu da jedan broj njihov špijuna padne našoj BIA u ruke jer će oni biti zamenjeni novim agentima. Na pitanje o kojim se strateškim interesima radi, odgovaraju: “Onaj ko ti kontroliše stomak, kontroliše ti život.”

Hrvati su za proteklih petnaest godina kupili desetine hiljada hektara zemlje u Vojvodini, kupili su gro srpskih firmi koje se bave proizvodnjom hrane, otvorili su velike prehrambene sisteme. Jedan broj hrvatskih agenata infiltriran je u te firme i sa tih pozicija crpe obaveštajne podatke. Naravno, uključeni su u kupovinu oranica, u privatizacije, prvenstveno fabrika hrane. Šta su sve u tom domenu kupili, lako je proverljivo u Agenciji za privredne registre…

Kompletan tekst pročitajte u štampanom izdanju nedeljnika Ekspres, koji donosi i intervjue sa Milomirom Marićem i Brunom Langerom, Nenadom Peruničićem, kao i priču o paraolimpijcima i problemima sa kojima se suočavaju.

(Ekspres/B92)

Izvor: VIDOVDAN

 

Vezane vijesti:

Tomislav Kresović: Hrvatska okupacija Srbije? | Jadovno 1941.

Novi Beneluks za novo iskorišćavanje Srbije
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top