fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

CVIJEĆE ZA OLEGA NASOVA, PRVU ŽRTVU NATO BOMBARDOVANjA

Spomenik Olegu Nasovu u Novom Sadu

Spomenik Olegu Nasovu u Novom Sadu


Polaganjem cvijeća na spomen-ploču kod Varadinskog mosta, delegacija grada Novog Sada, roditelji, rodbina i prijatelji odali su poštu tragično nastradalom Olegu Nasovu, prvoj žrtvi NATO bombardovanja Novog Sada 1999. godine.

Nasov je na današnji dan prije šesnaest godina poginuo kada je NATO avijacija projektilima pogodila i srušila Varadinski most preko Dunava u Novom Sadu.

„Večno ćemo se sećati tragično nastradalog Nasova, prve žrtve NATO agresije, kao i Milana Bajića, poslednje žrtve koji je stradao prilikom bombardovanju Rafinerije nafte u Novom Sadu“, rekao je novinarima predsjednik Skupštine grada Novog Sada Miroslav Ilić poslije polaganja cvijeća na spomen-ploču Nasovu.

Oleg Nasov, koji je tada ima 30 godina, poginuo je 1. aprila 1999. godine u 5.00 časova ujutro kad je projektil NATO-a srušio Varadinski most. On se našao na mostu jer je žurio iz Petrovaradina u Rafineriju nafte gdje je bio na radnoj obavezi.

Poslije tri mjeseca od pogibije, 2. jula 1999. godine Olegu se rodio sin koji je ponio ime svog oca. Oleg Nasov mlađi dobio je stipendiju za školovanje od grada Novog Sada.

Poslije Varadinskog, projektili NATO avijacije srušili su u Dunav i novosadski Most slobode, kao i Žeželjev most.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

DANAS 16 GODINA OD POČETKA NATO AGRESIJE – Jadovno 1941.

ADAMOVIĆ: NE ZABORAVITI NATO BOMBARDOVANjE …

Da se ne zaboravi! – Jadovno 1941.

NIKADA SE NE SMIJE ZABORAVITI NATO AGRESIJA …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: