Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Crnogorski nacionalisti pozdravljaju NACISTIČKIM pozdravom: Još jedan izliv mržnje posle USTAŠKIH pesama na Cetinju (FOTO)

Fašistički ispadi grupe nikšićkih momaka jasno pokazuju ko je na strani onih koji su doneli zakon o otimanju hramova SPC.

Foto: Instagram

Za pravo čast i slobodu Crne Gore, poruka „zelenaša“ uz očekivan kolorit, Krsto Zrnov Popović, ali šokantan nacistički pozdrav, u čije ime i pod kojim su pobijeni milioni ljudi u Drugom svetskom ratu. Sve se to vidi na slici grupe crnogorskih nacionalista.

Fašistički ispadi grupe nikšićkih momaka, pokazuju stepen obolelosti i mržnje, kao i očigledno raspirivanje verske i rasne mržnje, prenosi In4s.

Inače, krilatica „Nikad više 1918“ izvorno pripada nemačkom mitu o ubodu u leđa koji je bio široko rasprostranjen u posleratnoj Nemačkoj u vreme Vajmarske repiblike. Izrazito su ga koristili nacionalistički i monarhistički krugovi koji su za poraz Nemačke u Velikom ratu optuživali civilne političare, liberale i ostale domaće „izdajnike“ nazivajući ih „novembarskim kriminalcima“.

Ovaj mit prihvatio je i u svoj narativ ugradio i Adolf Hitler.

Krilatica je bila prisutna i u albanskom nacionalističkom diskursu 70-ih godina prošlog veka na Kosovu i Metohiji.

Foto: Instagram

Na slici se vidi i zastava sa likom Krsta Zrna Popovića. Njega separatisti danas predstavljaju kao crnogorskog nacionalistu iako se ovaj oficir otvoreno izjašnjavao kao Srbin, a za vreme izbeglištva pisao da je „Crna Gora ona zemlja gde se čuvala i sačuvala iskra slobode Srbinove“.

Popović je prilikom povratka u Kraljevinu Jugoslaviju izjavio da je jedini razlog zašto je podigao bunu bio zato što je „prilikom sukoba dve struje u Crnoj Gori 1918. godine ostao veran svetinji zakletve položene Vrhovnom Komandantu Njegovom veličanstvu Kralju Nikoli“.

Za vreme Drugog svetskog rata Popović je predvodio snage koje su se borile protiv partizana. Ubijen je od strane OZN-e 1947. godine. Jedan od izvršilaca ubistva bio je Veljko Milatović, a po svemu sudeći naređenje je izdao Jovo Kapičić. Da ironija bude veća, upravo su Kapičić i Milatović, među komunistima bili najveći pobornici stvaranja crnogorske nacije. Tako da crnogorski nacionalisti slave Popovića, koji se izjašnjavao kao Srbin, kako bi istakli pripadnost naciji koju su stvorile Popovićevi egzekutori.

Izvor: NOVOSTI

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: