Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Црногорац: Катастрофална политика СДСС Вуковар!

У свом гостовању на вуковарском радију “Дунав” још увек ектуелни председник Заједничког већа општина Драган Црногорац критичким освртом анализирао је, како је подвукао – катастрофалан изборни резултат те до скора неприкосновене српске политичке опције у Вуковару

Драган Црногорац
Драган Црногорац

“Својим недоласком на конститутивну седницу градског већа у Вуковару садашње је руководство СДСС-а отворило пут ХДЗ-у за делегирање својихСрба у скупштину ЗВО” један је од потенцијалних проблема преосталих након изузетно лошег изборног резултата СДСС-а у Вуковару на који се осврнуо председник ЗВО-а Драган Црногорац додајући како никада до сада странка којој припада није забележила овако мали број гласова који он тумачи искључиво као казну за све лоше потезе и поразна кадровска решења којима се странка годинама водила.

“Уверен сам како смо сви подложни критикама, али ако неки људи смтрају за сходно (а како чујем неки међу нама тако јавно и говоре) рећи како су ‚Богом дани‘ тако да се морамо запитати како наставити даље а да то ипак буде на добробит заједнице” огорчен је Црногорац не либећи се означити садашњег председника градске организације Ђорђа Ћурчића као озбиљног кривца за пораз странке, али и додајући како је носилац листе ипак био др. Војислав Станимировић, председник странке.

“Чињеница је да нисам само ја склоњен у смислу  потенцијалног политичког деловања у наступајућем мандату. Осим мене руководство странке склонило је још неколицину истакнутих људи који уживају репутацију али су склони изнети критику са јасном намером побољшања стања.” То се на жалост до сада није препознавало као конструктивно него осуђујуће и марганализирајуће – категоричан је Црногорац одговарајући на новинарско питање те истичући како не размишља о напуштању странке али да се плаши како шпекулације о “цепању” странке имају смисла.

“Нисам против странке, нисам ишао нити на парламнетарне, нити на локалне изборе; нити на листама СДСС-а нити на било којој другој листи” одговор је на питање о учесталим оптужбама како је управо он својим деловањем нарушавао страначке инетересе што се управо канадидационим листама на нетом завршеним локалним изборима показало као нетачно.

Сматрајући предстојећу изборну скупштину СДСС-а тек формалним именовањем Милорада Пуповца за наследника др. Војислава Станимировића Црногорац изражава бојазан о томе како ће изгледати странка, посебно на истоку обзиром да на њено чело долази неко из Загреба. -“Нас је окупљао др. Станимировића под чијим водством смо се и препознавали, у кога смо свакако више поверења и имали, те је из тог разлога (између осталих) бојазан о подели и већа.”

Извор: Српски народни форум

Везане вијести:

Братство у јединству: Шибенско-кнински ХДЗ до власти преко СДСС

Атлас Покоља

 
 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: