fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Bratstvo u jedinstvu: Šibensko-kninski HDZ do vlasti preko SDSS

Konstitutivna sednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije protekla je danas sa brojnim zanimljivostima. Jedna od istih jesu i tri glasa SDSS-ovaca koja su HDZ-ovom Dujiću osigurali većinu u Skupštini, obzirom da opozicija nije prihvatila predlog jednoglasanog izbora kao što je to bilo u utorak na kosntitutivnoj sednici novog saziva šibenskog Gradskog većaZanimljivo je bilo i glasanje o sastavu Mandatne komisije za koju je ruke diglo samo 20 prisutnih većnika HDZ –a, ali ne i većnici SDSS –a koji su to napravili naknadno kada je do njih došao sekretar Skupštine.

Čak i smešna situacija bila je na samom početku sednice kad se birala mandatna komisija. Neiskusni SDSS-ovci zaboravili su podići ruku, pa su ih HDZ-ovi članovi ‘diskretno’ mašući rukama podsećali da to učine. Kasnije su se toliko zbunili da su nekoliko puta bili i za i suzdržani na istim tačkama.

Mirko Vojnović, Dragan Vukmirović i Sanja Kosijer ipak su spremno podizali ruke na sve predloge HDZ-a. Još jedna u nizu zanimljivosti jeste i ta da niti jedan od navedenih većnika županijske skupštine Šibensko-kninske iz redova SDSS-a nije na proteklim izborima i izabrana, već su ušli kao zamenski mnadati Anji Šimpragi, Željku Džepini i Goranu Vukmiroviću.

Stipe Petrina je upozoravao da je konstutivna sednica nezakonita jer su nezakonito izabrane zamene za većnike koji su prošli na izborima. Tvrdio je da izjave o predlaganju zamena nisu u skladu sa zakonom jer nisu overene kod javnog beležnika, a predsedavajući Dujić je tvrdio da to nije potrebno osim u slučaju kada izabrani većnici podnose ostavke. Petrina je tražio i da se pokažu izjave o zamenskim imenovanjima iz redova SDSS –a, ali ih nije dobio.

Na kraju je glasovima većnika HDZ –a i SDSS –a (21 od 42) za predsednika Županijske skupštine izabran Nediljko Dujić, a Tanja Radić Lakoš za njegovu zamenicu.

Zakletvu su položili župan Goran Pauk i njegovi zamenici Anja Šimpraga, Nikola Blažević i Darija Puljić.

Kao poslednja zanimljivost nam preostaje gledati do kada će trajati podrška SDSS-a Knin nezavisnom Jeliću u gradskom veću Grada Knina nakon današnjeg igrokaza u županiji.

Autor: Iris Ukic Kotarac

Izvor: Srpski narodni forum

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: