Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Cilj sarajevskog filmskog festivala je fabrikovanja samo jedne – bošnjaške istine!

Datum objave: petak, 17 avgusta, 2018
Veličina slova: A- A+

Od 15. do 23. avgusta u federalnom Sarajevu biće održan Sarajevski film festival, kao međunarodna manifestacija filmske smotre kulture.

I ne samo da će taj festival biti ekranizacija brojnih filmova, već će kao i prethodnih godina biti u funkciji nikad zaustavljene ratne propagande i odvođenja stranih gostiju na mjesta tzv. opsade Sarajeva, sa glavnom „turističkom atrakcijom“ – posjeta tzv. „Tunelu spasa za ratno i opsjednuto Sarajevo“.

Svaka posjeta „Tunelu“ je događaj koji duboko vrijeđa srpski narod u BiH, a posebno u Republici Srpskoj.

Nažalost, Srbi sve to moraju da gledaju /naravno ako hoće, ali gledaju to mahom oni koji ne vole Srbe/.

Dakle  gledaju oni koji mrze Srbe. Gore od toga je što Srbi moraju da plaćaju televizijsku taksu i za TV BH1, koju skoro sa pola novca finansira i Republika Srpska, odnosno plaćaju i Srbi.

Da bude jasnije: TV BH1 je već dugi niz godina medijski pokrovitelj festivala i u stopu prati boravak stranih delegacija i glumaca kojima se prezentuje samo jedna i to preparirana istina o tzv. Sarajevskom „Tunelu spasa“ i druga područja ratnih dešavanja u i oko Sarajeva..

Naime, prije dvije godine /2016/ kao najvažniji i počasni gost filmskog festivala (SFF-a) u Sarajevo je dolazio slavni holvudski glumac Robert De Niro. I nakon što je doputovao, Bošnjaci su ga odmah „iz aviona“ prvo odveli da posjeti tzv. „Tunel spasa“.

Isti „turistički program“ i ove godine očekuje strane goste i poznate glumce /imena još ne znam/. Imena gostiju i naravno program posjeta tzv. „Tunelu spasa“ propratiće kao i svih prethodnih godina beha TV, koju uzgred rečeno godinama ne gledam, ali nažalost, TV taksu i za tu jednostranu i selektivnu propagandnu televiziju moramo da plaćamo …

 Želim da podsjetim da sam još 2010. godine, kada sam u to vrijeme bio u drugom mandatu poslanik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine obnovio svoje postavljeno poslaničko pitanje na sjednici parlamenta BiH.

Pitanje je bilo: Po kojem pravu i na osnovu koje odluke vi Bošnjaci, koji volite da kažete da predstavljate državu BiH, strane goste kad posjećuju Sarajevo vodite u obilazak famoznog ratnog „Tunela“ itd.

 Nakon mog istupanja i poslaničkog pitanja četiri godine nijedna strana delegacija nije posjetila famozni „Tunel“ u organizaciji protokola tzv. države BiH.

Izgleda da to više nikoga od Srba u institucijama BiH ne interesuje i nema više nikoga da zaustavi laži protiv Srba, kao i laži o samom „Tunelu“!

Robert De Niro u pratnji Mirsada Purivatre, direktora sarajevskog filmskog festivala u obilasku famoznog ratnog sarajevskog „Tunela“ /2016. godina/.
Skraćeni tekst sa jednog od najposjećenijih bošnjačkih antisrpskih portala:
U pratnji direktora SFF-a Mirsada Purivatre Robert De Niro
je prvo obišao Jevrejsko groblje.
Jevrejsko groblje je nacionalni spomenik koji svjedoči
u višestoljetnom prisustvu Jevreja u glavnom gradu BiH.
Tokom opsade Sarajeva Jevrejsko groblje je bilo uporište Vojske RS-a
sa kojeg je svakodnevno pucano po Sarajlijama, najčešće iz snajpera.
De Niro je posjetio i lokalitet Zlatišta iznad Sarajeva
sa kojeg se pruža pogled na cijeli grad.
Upravo sa Zlatišta je artiljerija VRS gađala mnoge ciljeve u gradu.
Nakon Jevrejskog groblja De Niro je obišao ratni Tunel spasa na Dobrinji.
Tunel je ispod piste Sarajevskog aerodroma
spajao opsjednuti dio grada s ostatkom države.
U pratnji direktora SFF-a Mirsada Purivatre
Robert De Niro je prvo obišao Jevrejsko groblje.

A stvarna istina o famoznom „Tunelu spasa “ je sljedeća – kao logoraš iz zloglasnog koncentracionog logora „Silos“ sa još 30 svojih sapatnika prebačen sam u logor u Hrasnici i 6,5 mjeseci /198 dana/ svakodnevno bio sam izložen najtežim fizičkim radovima na kopanju tranšeja i kanala za famozni tunel, kao i fizičkim zlostavljanjima i prebijanjima i to je istina, a ne ona koju fabrikuju Bošnjaci i nije ona takva kako je predočavaju svojim gostima koji posjećuju federalno Sarajevo.

Na kopanju prilaznih tranšeja /kanala/ ubijeno je oko 50 Srba iz logora u Hrasnici i šest srpskih logoraša dovedenih iz logora „Silos“ u logor „Hrasnica“ u Hrasnici. Za te muslimanske zločine osuđeni su neki muslimani, ali pošto se radi o prvostepenim presudama ne bih da ih komentarišem.

Na kopanju prilaznih tranšeja /kanala/ ubijeno je oko 50 Srba iz logora u Hrasnici i šest srpskih logoraša dovedenih iz logora „Silos“ u logor „Hrasnica“ u Hrasnici. Za te muslimanske zločine osuđeni su neki muslimani, ali pošto se radi o prvostepenim presudama ne bih da ih komentarišem.

O kakvoj blokadi Sarajeva se radilo ako su neoborive činjenice da su najveća ratna ljudska i materijalna stradanja pretrpjele one sarajevske opštine u kojima su u toku rata upravo Srbi držali vlast – Ilidža, Hadžići, Vogošća, Ilijaš i Trnovo, kao i dijelovi opština Novo Sarajevo i Novi Grad.

Tako su raznim lažima trajno zabetonirane najmanje četiri “istine“ o ratnim dešavanjima i sve one zajedno nikad neće biti samo jedna i stvarna istina koja je nedjeljiva i na koju niko nema ekskluzivno pravo.

U BiH će uvijek postojati dominatna bošnjačka “istina”, malo manja hrvatska, zatim srpska koja slabo dopire do javnosti i naravno ona koja je stalno bila u eteru svjetske javnosti, a to je “istina” tzv. međunarodne zajednice koja je cijelo ratno i poslije ratno vrijeme naklonjena samo jednom narodu u BiH – bošnjačkom.

I tako će ostati i za naredne decenije i vijekove, jer na mnogobrojnim istinama nema kompromisa!

Ovom prilikom mogu, takođe, samo da napomenem da je 31. jula ove godine, policija Srbije na graničnom prelazu sa Bosnom i Hercegovinom uhapsila Huseina Mujanovića, ratnog upravnika zloglasnog logora za Srbe u Hrasnici i da se on nalazi u rukama pravosuđa Srbije.
Prije manje od mjesec dana jedan od visokih gostiju na čelu brojne turske delegacije kojeg su Bošnjaci prvo odveli da posjeti „Tunel spasa“, bio je i turski ministar odbrane Nuretin Canikli.
Turski ministar odbrane sa brojnom turskom delegacijom u obilasku tzv. „Tunela spasa“ /na slici/.
Dakle, sav glamur crvenih tepiha, luksuzne toalete i leptir mašne koji blješte na gostima Sarajevskog filmskog festivala je u drugom planu u odnosu na jednostranu propagandu bošnjačke ratne jednostrane „istine“.

Autor: Slavko Jovičić Slavuj

Izvor: Vidovdan

Vezane vijesti:

Slavko Jovičić: Živi i mrtvi Srbi u istoj izbjegličkoj koloni!

Sarajevo – grad u kojem je ubijena Hipokratova zakletva i grad u kojem je sahranjena humanost!

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top