Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Cilj sarajevskog filmskog festivala je fabrikovanja samo jedne – bošnjaške istine!

Datum objave: petak, 17 avgusta, 2018
Veličina slova: A- A+

Od 15. do 23. avgusta u federalnom Sarajevu biće održan Sarajevski film festival, kao međunarodna manifestacija filmske smotre kulture.

I ne samo da će taj festival biti ekranizacija brojnih filmova, već će kao i prethodnih godina biti u funkciji nikad zaustavljene ratne propagande i odvođenja stranih gostiju na mjesta tzv. opsade Sarajeva, sa glavnom „turističkom atrakcijom“ – posjeta tzv. „Tunelu spasa za ratno i opsjednuto Sarajevo“.

Svaka posjeta „Tunelu“ je događaj koji duboko vrijeđa srpski narod u BiH, a posebno u Republici Srpskoj.

Nažalost, Srbi sve to moraju da gledaju /naravno ako hoće, ali gledaju to mahom oni koji ne vole Srbe/.

Dakle  gledaju oni koji mrze Srbe. Gore od toga je što Srbi moraju da plaćaju televizijsku taksu i za TV BH1, koju skoro sa pola novca finansira i Republika Srpska, odnosno plaćaju i Srbi.

Da bude jasnije: TV BH1 je već dugi niz godina medijski pokrovitelj festivala i u stopu prati boravak stranih delegacija i glumaca kojima se prezentuje samo jedna i to preparirana istina o tzv. Sarajevskom „Tunelu spasa“ i druga područja ratnih dešavanja u i oko Sarajeva..

Naime, prije dvije godine /2016/ kao najvažniji i počasni gost filmskog festivala (SFF-a) u Sarajevo je dolazio slavni holvudski glumac Robert De Niro. I nakon što je doputovao, Bošnjaci su ga odmah „iz aviona“ prvo odveli da posjeti tzv. „Tunel spasa“.

Isti „turistički program“ i ove godine očekuje strane goste i poznate glumce /imena još ne znam/. Imena gostiju i naravno program posjeta tzv. „Tunelu spasa“ propratiće kao i svih prethodnih godina beha TV, koju uzgred rečeno godinama ne gledam, ali nažalost, TV taksu i za tu jednostranu i selektivnu propagandnu televiziju moramo da plaćamo …

 Želim da podsjetim da sam još 2010. godine, kada sam u to vrijeme bio u drugom mandatu poslanik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine obnovio svoje postavljeno poslaničko pitanje na sjednici parlamenta BiH.

Pitanje je bilo: Po kojem pravu i na osnovu koje odluke vi Bošnjaci, koji volite da kažete da predstavljate državu BiH, strane goste kad posjećuju Sarajevo vodite u obilazak famoznog ratnog „Tunela“ itd.

 Nakon mog istupanja i poslaničkog pitanja četiri godine nijedna strana delegacija nije posjetila famozni „Tunel“ u organizaciji protokola tzv. države BiH.

Izgleda da to više nikoga od Srba u institucijama BiH ne interesuje i nema više nikoga da zaustavi laži protiv Srba, kao i laži o samom „Tunelu“!

Robert De Niro u pratnji Mirsada Purivatre, direktora sarajevskog filmskog festivala u obilasku famoznog ratnog sarajevskog „Tunela“ /2016. godina/.
Skraćeni tekst sa jednog od najposjećenijih bošnjačkih antisrpskih portala:
U pratnji direktora SFF-a Mirsada Purivatre Robert De Niro
je prvo obišao Jevrejsko groblje.
Jevrejsko groblje je nacionalni spomenik koji svjedoči
u višestoljetnom prisustvu Jevreja u glavnom gradu BiH.
Tokom opsade Sarajeva Jevrejsko groblje je bilo uporište Vojske RS-a
sa kojeg je svakodnevno pucano po Sarajlijama, najčešće iz snajpera.
De Niro je posjetio i lokalitet Zlatišta iznad Sarajeva
sa kojeg se pruža pogled na cijeli grad.
Upravo sa Zlatišta je artiljerija VRS gađala mnoge ciljeve u gradu.
Nakon Jevrejskog groblja De Niro je obišao ratni Tunel spasa na Dobrinji.
Tunel je ispod piste Sarajevskog aerodroma
spajao opsjednuti dio grada s ostatkom države.
U pratnji direktora SFF-a Mirsada Purivatre
Robert De Niro je prvo obišao Jevrejsko groblje.

A stvarna istina o famoznom „Tunelu spasa “ je sljedeća – kao logoraš iz zloglasnog koncentracionog logora „Silos“ sa još 30 svojih sapatnika prebačen sam u logor u Hrasnici i 6,5 mjeseci /198 dana/ svakodnevno bio sam izložen najtežim fizičkim radovima na kopanju tranšeja i kanala za famozni tunel, kao i fizičkim zlostavljanjima i prebijanjima i to je istina, a ne ona koju fabrikuju Bošnjaci i nije ona takva kako je predočavaju svojim gostima koji posjećuju federalno Sarajevo.

Na kopanju prilaznih tranšeja /kanala/ ubijeno je oko 50 Srba iz logora u Hrasnici i šest srpskih logoraša dovedenih iz logora „Silos“ u logor „Hrasnica“ u Hrasnici. Za te muslimanske zločine osuđeni su neki muslimani, ali pošto se radi o prvostepenim presudama ne bih da ih komentarišem.

Na kopanju prilaznih tranšeja /kanala/ ubijeno je oko 50 Srba iz logora u Hrasnici i šest srpskih logoraša dovedenih iz logora „Silos“ u logor „Hrasnica“ u Hrasnici. Za te muslimanske zločine osuđeni su neki muslimani, ali pošto se radi o prvostepenim presudama ne bih da ih komentarišem.

O kakvoj blokadi Sarajeva se radilo ako su neoborive činjenice da su najveća ratna ljudska i materijalna stradanja pretrpjele one sarajevske opštine u kojima su u toku rata upravo Srbi držali vlast – Ilidža, Hadžići, Vogošća, Ilijaš i Trnovo, kao i dijelovi opština Novo Sarajevo i Novi Grad.

Tako su raznim lažima trajno zabetonirane najmanje četiri “istine“ o ratnim dešavanjima i sve one zajedno nikad neće biti samo jedna i stvarna istina koja je nedjeljiva i na koju niko nema ekskluzivno pravo.

U BiH će uvijek postojati dominatna bošnjačka “istina”, malo manja hrvatska, zatim srpska koja slabo dopire do javnosti i naravno ona koja je stalno bila u eteru svjetske javnosti, a to je “istina” tzv. međunarodne zajednice koja je cijelo ratno i poslije ratno vrijeme naklonjena samo jednom narodu u BiH – bošnjačkom.

I tako će ostati i za naredne decenije i vijekove, jer na mnogobrojnim istinama nema kompromisa!

Ovom prilikom mogu, takođe, samo da napomenem da je 31. jula ove godine, policija Srbije na graničnom prelazu sa Bosnom i Hercegovinom uhapsila Huseina Mujanovića, ratnog upravnika zloglasnog logora za Srbe u Hrasnici i da se on nalazi u rukama pravosuđa Srbije.
Prije manje od mjesec dana jedan od visokih gostiju na čelu brojne turske delegacije kojeg su Bošnjaci prvo odveli da posjeti „Tunel spasa“, bio je i turski ministar odbrane Nuretin Canikli.
Turski ministar odbrane sa brojnom turskom delegacijom u obilasku tzv. „Tunela spasa“ /na slici/.
Dakle, sav glamur crvenih tepiha, luksuzne toalete i leptir mašne koji blješte na gostima Sarajevskog filmskog festivala je u drugom planu u odnosu na jednostranu propagandu bošnjačke ratne jednostrane „istine“.

Autor: Slavko Jovičić Slavuj

Izvor: Vidovdan

Vezane vijesti:

Slavko Jovičić: Živi i mrtvi Srbi u istoj izbjegličkoj koloni!

Sarajevo – grad u kojem je ubijena Hipokratova zakletva i grad u kojem je sahranjena humanost!

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top