fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

БРАЋО СРБИ ДОЛАЗИМО – Православни добровољци кренули у Србију да помогну

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/poplava-srbija-krst.jpg

Руска црква ће помоћи угроженим у поплавама у Србиjи. Данас су у Србиjу отпутовали православни добровољци, коjи ће у Београду купити хуманитарну помоћ и одвести jе у потопљене краjеве, саопштено jе у оделу Синода за црквене добротворне сврхе.
Како нам jе телефоном рекла милосрдна сестра Полина Јуферева, коjа се налази у саставу делегациjе Руске православне цркве, више од 30 хиљада људи jе већ напустило потопљене краjеве, али „многи jош увек нису евакуисани и помоћ jе потребна људима у тешко доступним местима“.
Сарадници одела Синода планираjу да у Београду купе хуманитарну помоћ и да jе што пре одвезу у угрожене краjеве.
„Становништво активно учествуjе у спасавању, људи помажу и слањем СМС. У помоћ jе пристигло 12.000 добровољаца, коjи су направили брану у Београду. У граду се налази много евакуисаних из угрожених краjева и имаjу све што им jе неопходно“, рекла jе сестра Јуферева по доласку у Београд.
Руска православна црква у Београду jе за три дана сакупила значаjну количину хране и дечjе одеће. „Све то ћемо послати угроженима на териториjи Ваљевске епархиjе. Амбасада Руске Федерациjе у Србиjи ће обезбедити транспорт помоћи“, речено jе у Синоду. У рускоj цркви у Београду се сада формираjу одреди руских волонтера, а група, коjу су назвали „Руска православна гарда“, ће помагати угроженима на териториjи Ваљевске епархиjе.
Хуманитарна помоћ у Москви се може однети у српску амбасаду. Адреса: Мосфиљмовска улица, бр. 46. У амбасади скупљаjу нове душеке, одећу, кревете на расклапање, пелене, лекове и средства за хигиjену.
Нешто раниjе се Српска православна црква обратила с позивом свим верницима и онима коjи нису равнодушни, да помогну и донесу одећу, веш и остало што jе потребно настрадалим у катастрофалним поплавама. У два претходна дана у београдским црквама jе сакупљено и предато угроженим 47 тона хуманитарне помоћи.

 

Извор: Интермагазин

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: