fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Bošnjaci presudili – genocid!

Presuda bez suda! Tako se može oceniti sve ono što jedan broj predstavnika bošnjačkog naroda već godinama pokušava

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/region_bosnnjaci.jpg

BERANE – Presuda bez suda! Tako se može oceniti sve ono što jedan broj predstavnika bošnjačkog naroda već godinama pokušava. Da bez traganja za istinom o događaju u Vraneškoj dolini, daleke 1924, prelomi i poruči kako se na tom malom parčetu zemlje tadašnjeg sela Šahovići, a danas Tomaševo, tada dogodio – genocid!

Ovih dana ceo taj kraj na severu Crne Gore zatalasao je Mustafa Cerić, predsednik Svetskog bošnjačkog kongresa i bivši bosanski reis, pozivom Bošnjacima da, ma gde živeli, „prouče fatihu šehidima Šahovića i na svaki način podrže zahteve potomaka žrtava genocida“.

– Prvo: Vlada Crne Gore da prizna genocid nad Bošnjacima i izvini se njihovim potomcima. Drugo: Srpska pravoslavna crkva u Srbiji i u Crnoj Gori da se jasno i nedvosmisleno ogradi od genocida i osudi zločin protiv čovečnosti kojeg su počinili crnogorski i srpski pravoslavci. Treće: Vlada Crne Gore da ukine ime Tomaševo i vrati ime Šahovići, kao znak kajanja i obećanja da se više nikad neće ponoviti genocid nad Bošnjacima u Sandžaku i Crnoj Gori. Četvrto: Vlada Crne Gore naslednicima žrtava genocida da vrati ili novčano nadoknadi njihova oteta ili uništena materijalna dobra. Peto: Vlada Crne Gore da u saradnji s potomcima podigne memorijalni spomenik žrtvama genocida u Šahovićima – navodi se u Cerićevim zahtevima.

Prošlost se ne može menjati, ali isto tako oni koji nisu naučili lekcije iz svoje prošlosti prave greške u sadašnjosti i imaju neizvesnu budućnost.

– Prošlost Bošnjaka u poslednjih sto godina sadrži mnogo bolnih lekcija. Najbolnija je o „istrazi poturica“, zato što se njena poslednja stranica završava genocidom u Srebrenici. Knjigu pod naslovom „Istraga poturica“ napisali su crnogorski i srpski pisci s namerom da poduče sunarodnike za etničko čišćenje Bošnjaka do konačnog istrebljenja. Sve se događalo po istom scenariju desetinu puta, kao što se dogodilo u Šahovićima. Okrivljen je Jusuf Mehonjić za ubistvo Boška Boškovića. Zbog toga su poklani i proterani Bošnjaci iz Šahovića sve do jednog, a mesto zločina dobilo ime Tomaševo – navodi Cerić, između ostalog, u saopštenju za javnost.

LITERATURA JEDINA “VALIDNA“

TAKAV stav „rođen“ je ne iz temeljne istrage i sudskog procesa, već literature koja je, očigledno, postala jedini „validni dokument“. A bošnjački izvori navode da su pre 90 godina, u noći između 9. i 10. novembra, crnogorske komite ubile između 120 i 1.000 muslimana civila.

 

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

„Na Balkanu raste neootomanizam“

Put od zelenih uniformi do oružja nije ni dug ni dalek

DRŽAVA NEĆE DOZVOLITI POVAMPIRENjE NEONACISTIČKIH IDEJA

Zukorlić odmerava snage sa Vladom Srbije

Tanaskovićevi belezi u Srpskoj

 

 

 

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: