Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Borislav Komad: Turci, Vidovdan i EU

Datum objave: utorak, 10 maja, 2016
Veličina slova: A- A+

Ono što Turcima nije uspelo 1389, da dopru do Beča, pa onda nastave dalje, uspelo je posle ravno 627 godina, ne, istina, nasiljem, nego da Evropi glasno i drsko kaže – JOK

Borislav Komad
Borislav Komad

ONO što Turcima nije uspelo 1389, da dopru do Beča, pa onda nastave dalje, uspelo je posle ravno 627 godina, ne, istina, nasiljem, nego da Evropi glasno i drsko kaže – JOK!

Zahvaljujući, vratimo se načas prošlosti, srpskim oklopnicima i kopljanicima pod komandom časnog kneza Lazara i Kosovski boj, širenje nekadašnje imperije na zapad bilo je zaustavljeno.

Od trenutka kad su zvona na čuvenoj pariskoj crkvi Notr Dam proglasila Srbe kao pobednike, do dan-danas istorija nije verifikovala ko je bio pobednik, a ko pobeđeni na Gazimestanu.

Ali jedno je nedvosmisleno potvrđeno. Posle Kosovskog boja nisu nastvili svoj ratni pohod – porobljavanje Zapada što im je bio osnovni naum.

Sada, 2016, žestoko su ošamarili Evropu bez obzira na to što im je ponudila bezvizni režim u zamenu za poslušnost.

Tako je, neki dan, turski “sultan” Redžep Erdogan reskim rečima sasuo Uniji u lice “Idite svojim putem, a mi ćemo našim”.

Kakvog li istorijskog apsurda! Dok Srbi koji su je spasli 1389. godine toga da joj zurle i daire postanu glavni, ne samo muzički instrument, ta ista Evropa, iz dana u dan, ucenjuje Beograd tražeći ispunjavanje nekakvih poglavlja da bi nas učlanila u svoju zajednicu.

Umesto, recimo, preispitivanja zločinačkog bombardovanja SRJ 1999. godine, što je, naravno, više nego naivno i pomisliti, sada Unija bezuspešno pokušava da se dodvori Turskoj, iako je već decenijama ne prima u svoje redove, čime urušava već poodavno uzdrman autoritet baš kao i u “slučaju Kosovo” kad šiptarima velikodušno dozvoljava da grubo krše i već neka potpisana, navodno, obavezujuća dokumenta overena u Briselu. Sve, naravno, pod zaštitničkim plaštom zapadnih gospodara.

Kad se, dakle, sve sabere i oduzme, neposlušni Redžep Erdogan, uključujući više nego glasni alarm nekad nazivanoj staroj i dobroj Evropi poručio je, ne, naravno, namerno, da se konačno probudi i povrati snove koje je imala pre nego što je promenila “krštenicu” nazivajući se – Unijom!

Autor: Borislav Komad, novinar

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Zavisni od nezavisnosti | Jadovno 1941.

Borislav Komad: Hrvatska u više kolona | Jadovno 1941.

Vruće packe Zagrebu | Jadovno 1941.

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top