Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

BITKA NA SUTJESCI – SIMBOL MORALNE ČVRSTOĆE

Datum objave: subota, 13 juna, 2015
Objavljeno u Ostala stratišta
Veličina slova: A- A+

Ministar Milenko Savanović na Tjentištu

Ministar Milenko Savanović na Tjentištu

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas da je Bitka na Sutjesci simbol moralne čvrstoće kako treba da se brani svaki kutak zemlje, sloboda i dostojanstvo.

Savanović je danas na Tjentištu, na obilježavanju 72 godine od Bitke na Sutjesci, istakao da o tome govori činjenica da se 21.000 partizana suprotstavila šest puta nadmoćnijem neprijatelju.

“Sa ovog mjesta želim da pošaljem poruku svim političarima i politikama u BiH i svjetskim moćnicima da moraju biti svjesni činjenice da je naš narod, prevashodno srpski narod, dobar domaćin koji je spreman da podari sve, ali kada je u pitanju sloboda, ona se nikome ne poklanja i za nju se život daje”, poručio je Savanović.

On je rekao da danas fašizam “nije do kraja mrtav” i da postoje pokušaji da se uruši Republika Srpska.

“Molim sve političare u BiH da donose razumne odluke i da svojim odlukama ne isprovociraju da dođe do ponovnog ugrožavanja slobode”, istakao je Savanović.

U organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova danas se na Tjentištu obilježavaju 72 godine od Bitke na Sutjesci.

Obilježavanju prisustvuju i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu zaštitu Srbije Aleksandar Vulin, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, te predstavnici Ambasade Rusije.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Tjentište: Obilježena 69.godišnjica Bitke na Sutjesci …

OBILjEŽAVANjE 69 GODINA BITKE NA SUTJESCI – Jadovno …

DANAS OBILjEŽAVANjE 71 GODINE OD BITKE NA SUTJESCI …

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top