Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Beograd neće priznati genocid jer ga nije bilo

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da je srpski premijer Aleksandar Vučić bio u Srebrenici, ali da Srbija neće priznati genocid, jer ga nije ni bilo.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin

Vulin je rekao da zločini u Bratuncu nisu bili manji od onih u Srebrenici i pozvao lidera SDA Bakira Izetbegovića da dođe u Bratunac i vidi žrtve Nasera Orića, ratnog komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici.

“Zašto Bakir Izetbegović nije bio u Bratuncu sa mnom i predsednikom /Republike Srpske Miloradom Dodikom? Zovem ga opet, hiljaditi put, da dođe u Bratunac, da dođe na to strašno stratište, da vidi žrtve Nasera Orića, koga je dočekivao iz Haga i koga smatra velikim herojem. Evo, neka dođe sa mnom u Bratunac. Neće nijedan kamen poleteti”, rekao je Vulin.

Vulin je za Televiziju “Pink” rekao da na obilježavanje stradanja Srba u Bratuncu nije došao niko iz međunarodne zajednice, te podsjetio da je premijer Srbije Aleksandar Vučić bio u Srebrenici i da se poklonio pred žrtvama.

“Mi smo svoj deo uradili, drugi nisu, zato i imamo problem. Rekli smo da razumemo svačiju muku. Bili smo tamo /u Srebrenici/”, rekao je Vulin.

On je, povodom obilježavanja stradanja Srba u Podrinju, ocijenio da “zlo nije kažnjeno ni označeno” i naglasio da niko od državnika nije bio na obilježavanju.

“Nije mi jasno kako crne marame majki Bratunca nikome ne znače, dok bele marame majki Srebrenice znače? Niko nije došao kod majki Bratunca i poljubio im ruku”, rekao je Vulin.

Osvrnuvši se na posjetu lidera LDP-a Čedomira Jovanovića Srebrenici, Vulin je dodao da je /načelnik opštine/ Ćamil Duraković rekao da niko ko predstavlja Srbiju nije dobrodošao u Srebrenicu, ali da Jovanović nije bio predstavnik Srbije tamo.

On je istakao da je godišnjica hrvatske akcije “Oluja” jedan od najtežih datuma u istoriji Srba i da ne može da razumije da jedna država slavi što je protjerala 250.000 svojih građana, samo zato što su Srbi.

“Ne bih se hvalio proterivanjem nijednog naroda, svaki mi je dragocen i važan”, rekao je Vulin.

On je dodao da je Srbija imala priliku da riješi pitanje izbegličkih prava, problem penzija, priznavanje staža, stanarskih prava kada je Hrvatska trebala da uđe u EU, ali da je to propušteno.

Vulin je naglasio da niko ne može da negira da se u Jasenovcu desio genocid i da Srbija nema ništa protiv hrvatskog naroda, već ukazuje da treba da se izbore sa ustaštvom koje se javlja.

Izvor: SRNA

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: