Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Bećković za IN4S: Ubijati već jednom ubijenu MCP je isto kao kad bi neko danas ubijao preživjele u Aušvicu

Datum objave: sreda, 25 decembra, 2019
Veličina slova: A- A+

Takođe, pojasnio je da su “Sveti Petar Cetinjski i Petar II Petrović Lovćenski Tajnovidac vladike a ne patrijarsi”, te da je time “sve rečeno svakome i krštenom i nekrštenom”.

Akademik Matija Bećković

Poslanici vladajuće većine juče su na Zakonodavnom odboru podržali anticrkveni i sramni Predlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja.

O predlogu ovog Zakona glasaće se sjutra u Skupštini Crne Gore, uprkos tome što je u subotu održan Crkveno-narodni sabor u gradu pod Trebjesom koji je organizovala  Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) sa eparhijama budimljansko-nikšićkom, mileševskom i zahumsko-hercegovačkom protiveći se rješenjima u Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim je predviđeno oduzimanje crkvene imovine.

Veliki crkveno-narodni sabor u Nikšiću

Ovom bezakonju usprotivilo se na desetine hiljada vjernika iz svih krajeva Crne Gore, a namjeru vlasti da oduzme crkvenu imovinu osudili su brojni intelektualci, profesori, političari, advokati, kako iz Crne Gore, tako i iz regiona.

Da je ovo još jedna demonstracija tiranije vladajuće partije  nad srpskim narodom u Crnoj Gori, za naš portal, potvrdio je i najveći srpski pjesnik i intelektualac Matija Bećković.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori je zakon o stavljanju van zakona SPC i srpskog naroda u Crnoj Gori. Ubijati već jednom ubijenu Crnogorsko primorsku mitropoliju je isto kao kad bi neko danas ubijao preživjele u Aušvicu“, rekao je Bećković.

Takođe, pojasnio je da su „Sveti Petar Cetinjski i Petar II Petrović Lovćenski Tajnovidac vladike a ne patrijarsi“, te da je time „sve rečeno svakome i krštenom i nekrštenom“.

Podsjetićemo, Bećković kome su crnogorske vlasti zabranile ulazak u Crnu Goru, nije mogao da prisustvujuje saboru u Nikšiću, ali je tada poslao snažnu poruku – da će narod ili odbraniti svoju crkvu ili nestati.

Juče su za otimanje hramova i svetinja od Srpske pravoslavne crkve glasaliMiodrag Vuković, Momčilo Martinović, Miloš Nikolić, Danijel Živković, Andrija Popović, Branka Tanasijević, Žana Filipović, Jovanka Laličić, Nada Nenezić, Halil Duković, Nedžad Drešević, Suad Numanović i Mirsad Murić.

Poslanici vladajuće većine koji su danas glasali za „Zakon“

Sjutra će, za kada je i zakazano skupštinsko zasijedanje, poslanici DPS i njihovi koalicioni partneri dati glas za otimanje manastira, svetinja od Srpske pravoslavne crkve. Ranije je mitropolit Amfilohije pozvao sve poslanike da ne glasaju za predloženi Zakon o slobodi vjeroispovesti.

Vjerni narod sa sveštenstvom ispred hrama

Takođe, juče su  sveštenici i monasi ispred hrama Hristovog Vaskrsenja potpisali povelje odanosti i na taj način, pokazale odanost svojoj Crkvi, jedinoj kanonskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, Srpskoj pravoslavnoj ckrvi.

Potpisane povelje odanosti

Nakon poziva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Demokratski front (DF) je odustao od planirane opstrukcije rada parlamenta i sprječavanje glasanja o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Izvor: In4S

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top