fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Bećković za IN4S: Ubijati već jednom ubijenu MCP je isto kao kad bi neko danas ubijao preživjele u Aušvicu

Takođe, pojasnio je da su „Sveti Petar Cetinjski i Petar II Petrović Lovćenski Tajnovidac vladike a ne patrijarsi“, te da je time „sve rečeno svakome i krštenom i nekrštenom“.

Akademik Matija Bećković

Poslanici vladajuće većine juče su na Zakonodavnom odboru podržali anticrkveni i sramni Predlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja.

O predlogu ovog Zakona glasaće se sjutra u Skupštini Crne Gore, uprkos tome što je u subotu održan Crkveno-narodni sabor u gradu pod Trebjesom koji je organizovala  Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) sa eparhijama budimljansko-nikšićkom, mileševskom i zahumsko-hercegovačkom protiveći se rješenjima u Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim je predviđeno oduzimanje crkvene imovine.

Veliki crkveno-narodni sabor u Nikšiću

Ovom bezakonju usprotivilo se na desetine hiljada vjernika iz svih krajeva Crne Gore, a namjeru vlasti da oduzme crkvenu imovinu osudili su brojni intelektualci, profesori, političari, advokati, kako iz Crne Gore, tako i iz regiona.

Da je ovo još jedna demonstracija tiranije vladajuće partije  nad srpskim narodom u Crnoj Gori, za naš portal, potvrdio je i najveći srpski pjesnik i intelektualac Matija Bećković.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori je zakon o stavljanju van zakona SPC i srpskog naroda u Crnoj Gori. Ubijati već jednom ubijenu Crnogorsko primorsku mitropoliju je isto kao kad bi neko danas ubijao preživjele u Aušvicu“, rekao je Bećković.

Takođe, pojasnio je da su „Sveti Petar Cetinjski i Petar II Petrović Lovćenski Tajnovidac vladike a ne patrijarsi“, te da je time „sve rečeno svakome i krštenom i nekrštenom“.

Podsjetićemo, Bećković kome su crnogorske vlasti zabranile ulazak u Crnu Goru, nije mogao da prisustvujuje saboru u Nikšiću, ali je tada poslao snažnu poruku – da će narod ili odbraniti svoju crkvu ili nestati.

Juče su za otimanje hramova i svetinja od Srpske pravoslavne crkve glasaliMiodrag Vuković, Momčilo Martinović, Miloš Nikolić, Danijel Živković, Andrija Popović, Branka Tanasijević, Žana Filipović, Jovanka Laličić, Nada Nenezić, Halil Duković, Nedžad Drešević, Suad Numanović i Mirsad Murić.

Poslanici vladajuće većine koji su danas glasali za „Zakon“

Sjutra će, za kada je i zakazano skupštinsko zasijedanje, poslanici DPS i njihovi koalicioni partneri dati glas za otimanje manastira, svetinja od Srpske pravoslavne crkve. Ranije je mitropolit Amfilohije pozvao sve poslanike da ne glasaju za predloženi Zakon o slobodi vjeroispovesti.

Vjerni narod sa sveštenstvom ispred hrama

Takođe, juče su  sveštenici i monasi ispred hrama Hristovog Vaskrsenja potpisali povelje odanosti i na taj način, pokazale odanost svojoj Crkvi, jedinoj kanonskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, Srpskoj pravoslavnoj ckrvi.

Potpisane povelje odanosti

Nakon poziva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Demokratski front (DF) je odustao od planirane opstrukcije rada parlamenta i sprječavanje glasanja o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Izvor: In4S

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: