Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

„Banditosi su razbili Jugoslaviju“

Niko nikada nije dao odgovor zašto je razbijena Jugoslavija, odgovora nema jer su to uradili banditosi. To je na predstavljanju knjige „Banditosi ili ubice država“, rekao autor tog dela, penzionisani general avijacije Blagoje Grahovac.

Jedni je žale, drugi srećni što je više nema    Reuters
Jedni je žale, drugi srećni što je više nema
Reuters

U knjizi je izneto svedočenje o dešavanjima u ratnim štabovima devedesetih i kasnije, iz vremena državne zajednice Srbije i Crne Gore. Autor je, govoreći o knjizi, konstatovao da je ona bitna za svakog pojedinca i narode i narodnosti na području bivše Jugoslavije, a da niko do sada nije dao odgovor na pitanje zašto se oni i danas toliko muče.

– Muče se zato što niko, nikad nije dao odgovor zašto je razbijena Jugoslavija, a odgovor nije dat zato što su to uradili banditosi – rekao je Grahovac, prenose agencije.

On je dodao da veliki deo tih „banditosa“ ima uticaj u državama bivše Jugoslavije, a neki su i u vlasti.

Profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić je, podsećajući da je knjiga svedočanstvo aktivnog učesnika i „vrhunskog profesionalca“ u vojnom i političkom životu u poslednje 2,5 decenije, naglasio da je u Grahovčevom delu sve „mozaički situirano“.

– Njega su situacije izazivale i inspirisale – rekao je Čupić i ukazao da je Grahovac bio u vrhovima državne vlasti Crne Gore, a potom SRJ i svedok je iznutra, što povećava dramatiku knjige.

Knjiga je, napomenuo je Čupić, kritika neoliberalizma, kritika poslušništva i licemerja, iz nje prevladava da smo svi u vladavini ucena, da su svi ucenjeni, i da niko ne zna ko sve sarađuje sa tajnim službama, a upravo na tome se zasniva njihova nedodirljivost i vitalnost.

Izvor: Vesti online

 

Vezane vijesti:

KOSTA ČAVOŠKI: Kako su komunisti razbili državu srpskog

Bivši agent CIA: Dobili smo zadatak da rušimo Jugoslaviju i …

Vojska je mogla da spreči raspad SFRJ! | Jadovno 1941.

STJEPAN MESIĆ: Posao sam obavio, Jugoslavije više nema …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: