fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Baka Ljuba (88) Srpkinja koja živi Hrvatskoj, 55 godina nije imala struju

Baka Ljuba živi 80 kilometara od Trga bana Jelačića u Zagrebu i 10 kilometara od Gline

Foto: Printscreen/Twitter/@SeverMaja
Foto: Printscreen/Twitter/@SeverMaja

Ljuba Obradović iz Listovače na Baniji, 55 godina živela je bez struje, u 21. veku, u Hrvatskoj, koja je od 2013. godine punopravna članica Evropske unije.

Baka Ljuba živi 80 kilometara od Trga bana Jelačića u Zagrebu i 10 kilometara od Gline, a za nju i slučajeve slične njoj (čitaj Srbe), zadužena je zamenica gradonačelnika Branka Bakšić, koja jedina brine o pripadnicima srpske nacionalne manjine.

O životu baka Ljube, koja slabo vidi, a još slabije čuje, koja oko glave i zglobova ima zavezane marame, a na sebi čak i po pet majica zbog hladnoće, koja već godinama živi potpuno sama i nema nikog svog, moglo bi da se piše danima.

Ipak, u 88-oj godini, kada je kako kaže, već navikla na ovakve uslove života, baka Ljuba je dobila struju, izolaciju i novi šporet, a njene suze u očima, teško da će vas ostaviti ravnodušnim.

Hrvatska novinarka, koja je na svom Tviteru objavila video u kome baka Ljubi postavljaju struju i izolaciju, napisala je da je projekat finansirao anonimni donator, a da je Branka Bašić, koja o Srbima u ovom selu brine godinama i ranije pokušavala da pokrene sličnu akciju, međutim, nije bilo dovoljno finansijskih sredsatava.

Reakciju baka Ljube pogledajte u videu:

 Izvor: Espreso.rs
POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: