Позив потомцима Срба из Ливањског поља страдалих 1941. године

МОЛИМО ПОТОМКЕ ЖРТАВА СА БРОЈНИХ СТРАТИШТА НА КОЈИМА СУ ПОГУБЉЕНИ ЛИВАЊСКИ СРБИ, А КОЈИ ПОСЕДУЈЕ СЛИКЕ СВОЈИХ ПОСТРАДАЛИХ РОЂАКА, ДА ИХ ДОСТАВЕ УДРУЖЕЊУ У СКЕНИРАНОЈ ВЕРЗИЈИ. У СЛУЧАЈУ ДА НИСТЕ У МОГУЋНОСТИ ДА СКЕНИРАТЕ И ПОШАЉЕТЕ СЛИКЕ, МОЛИМО ВАС ДА КОНТАКТИРАТЕ ДОЛЕ НАВЕДЕНЕ ОСОБЕ.

Удружење Огњена Марија Ливањска започело је радове на обнови и завршетку спомен-капеле у Ливну, у којој су 1991. године похрањени ексхумирани посмртни остаци српских жртава са подручија Ливна и Ливањског поља, страдалих крајем јула 1941. године.

Највећи део грубих радова на капели (фасада, унутрашње малтерисање, замена оштећеног мермера на гробници, керамичарски радови) су завршени. Предстоје радови на осликавању зидова и апсида капеле. Према идејном решењу, на зидовима и апсидама налазиће се: спискови свих Срба страдалих од усташа из Ливна и Ливањског поља; текстови о стратиштима, са описом стратишта и страдања; изводи из сведочења преживелих страдалника; слике стратишта, као и слике страдалих.

Удружење располаже једним бројем фотографија страдалника, углавном оних које је прикупио и у својој књизи Огњена Марија Ливањска објавио Будо Симоновић.

Контакт особе

Милош Дамњановићmilosd83@gmail.com или 063 287 876 (ако зовете ван Србије, убацити позивни број за Србију)

Бранко Лаганинbrankolaganin@gmail.com или 065 926 019 (ако зовете ван БиХ, убаците позивни број за БиХ)